Категорія
Новини
Дата

З «Нафтогазу» звільнять чотирьох топменеджерів – ЕП

З групи «Нафтогаз» буде звільнено чотирьох високопосадовців. Відповідне рішення прийняло правління НАК «Нафтогаз України», пише ЕП з посиланням на джерела.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

За даними співрозмовників видання, вже ухвалені рішення щодо звільнення:

  • виконавчого директора групи «Нафтогаз» Маврікія Калугіна;
  • директора зі стратегії та розвитку бізнесу групи Сергія Боєва;
  • виконуючого обовʼязки гендиректора «Укргазвидобування» Олександра Романюка;
  • в. о. гендиректора «Укртрансгазу» Сергія Переломи.

Рішення, яке ухвалило правління компанії, має затвердити Кабмін, який наразі виконує функцію наглядової ради.

Контекст

Напочатку листопада Кабмін призначив колишнього міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова головою правління «Нафтогазу» замість Юрія Вітренка.

Чернишов очолював Мінгромад із березня 2020 року. До цього (з жовтня 2019-го по березень 2020-го) він очолював Київську обласну державну адміністрацію. У 2017–2019 роках був головою наглядової ради Українського клубу нерухомості URE Club.

У Чернишова добрі взаємини з Єрмаком та Зеленським, каже на правах анонімності один із близьких до ОП співрозмовників. «Головна перевага Чернишова – він неконфліктний та вміє знайти з кожним спільну мову», – каже співрозмовник. Чернишов разом зі Шмигалем та міністром фінансів Сергієм Марченком представляли Україну на нещодавній конференції донорів у Берліні. Також він брав участь в оцінці збитків, завданих Україні РФ.

Раніше Нацагентство з питань запобігання корупції заявляло, що призначення Чернишова на посаду голови «Нафтогазу» є незаконним, але зміни до статуту можуть розблокувати такий крок.

«Нафтогаз» у січні – червні 2022 року отримав рекордний збиток у 57 млрд грн. Серед головних причин – різниця між вартістю імпортованого газу та ціною його продажі.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні