Категорія
Новини
Дата

На війні загинули майже 9000 українських захисників – Залужний

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний назвав кількість загиблих українських захисників через війну Росії проти України. Втрати становлять майже 9000 людей, сказав він на форумі «Захисники. Перекличка», передає «Укрінформ».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «У цій війні беруть участь не лише військовослужбовці й не лише ті, хто взяв до рук зброю, а й наші маленькі дітки, які зовсім ні в чому не винні, крім того, що вони народилися саме тут і саме в цей час. Вони справді нічого не розуміють, що відбувається, але однозначно потребують захисту і біля Соледара, Бахмута, Великої Новосілки, і тут, тому що їхній батько пішов на фронт і, можливо, входить до тих майже 9000 героїв, які загинули», – сказав Залужний.
  • Головнокомандувач не уточнив, чи цифра стосується лише військовослужбовців ЗСУ, чи також інших формувань, і який період вона охоплює.
  • Він підкреслив, що українські захисники, які зараз обороняють країну на фронті, перебувають у постійному пеклі й відпочити можуть лише в час зміни місця виконання бойових завдань.
  • «І єдиний відпочинок на сьогодні – це зміна одного пекла на інше, і в цей період між змінами двох локацій виконання бойових завдань і є відпочинок. І ці люди, дай Боже, скоро повернуться, звісно, з перемогою», – наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Контекст

З 24 лютого по 22 серпня Збройні Сили України ліквідували близько 45 400 окупантів, що на 200 осіб більше ніж за попередню добу.

За даними Генштабу, загалом знищено 1919 танків, бойових броньованих машин – 4230, артилерійських систем – 1032, РСЗВ – 266 , засобів ППО – 145, літаків – 234, гелікоптерів – 198, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 815.

Також знищено 194 крилаті ракети, 15 кораблів, 3149 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн, а ще 99 одиниць спеціальної техніки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні