Павло Кириленко /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

За голову АМКУ Кириленка внесли понад 30 млн грн застави

1 хв читання

Павло Кириленко Фото Getty Images

Голова Антимонопольного комітету України Павло Кириленко вніс заставу у 30,2 млн грн, яку Вищий антикорупційний суд 28 серпня призначив йому як запобіжний захід. Про це повідомляє «Суспільне» з посиланням на ВАКС.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Підозрюваний у незаконному збагаченні на 56,2 млн грн Павло Кириленко вийшов під заставу після того, як суд 28 серпня відмовив у задоволенні клопотання детективів НАБУ про тримання Кириленка під вартою.
  • Також на підозрюваного покладено процесуальні зобовʼязання, зокрема носити електронний браслет. 
  • САП планує оскаржити це рішення суду в апеляційному порядку до Апеляційної палати ВАКС, йдеться у повідомленні відомства.

Контекст

14 серпня САП і НАБУ повідомили голові АМКУ Кириленку про підозру в незаконному збагаченні на 56,2 млн грн і декларуванні недостовірної інформації.

За версією слідства, у 2020–2023 роках чиновник, обіймаючи посаду керівника обласної державної адміністрації, набув 21 об’єкт нерухомого майна та люксовий автомобіль шляхом реєстрації права власності на родичів своєї дружини. 

Серед набутого посадовцем майна: сім квартир у містах Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 кв. м; будинок на понад 220 кв. м і дві земельні ділянки під Києвом; два гаражних бокси; шість машиномісць; три нежитлових приміщення загальною площею понад 190 кв. м та автомобіль ВМW Х3.

Загальна вартість активів становить 61,7 млн грн. За даними САП, законні доходи чиновника та членів його родини не дозволяли здійснити таких покупок.

Прокурори стверджують, що для приховання факту незаконного збагачення посадовець не зазначив відомості про набуте майно в деклараціях за 2020, 2021, 2022 і 2023 роки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд