Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Акції заводу «Стирол» в обмін на столичну нерухомість. У чому НАБУ та САП підозрюють голову АМКУ Кириленка та що йому загрожує 

3 хв читання

Павло Кириленко, голова Антимонопольного комітету України. /Getty Images

Павло Кириленко, голова Антимонопольного комітету України. Фото Getty Images

НАБУ та САП вручили підозру в незаконному збагаченні на понад 50 млн грн голові АМКУ Павлу Кириленку. За схожою статтею підозру вже отримував, зокрема. колишній заступник голови ОП Андрій Смирнов. На відміну від більшості фігурантів антикорупційних розслідувань Кириленку поки що вдається зберегти посаду. Як розвиватиметься справа в подальшому?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Вранці 14 серпня Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) вручили підозру в незаконному збагаченні на 56,2 млн грн голові Антимонопольного комітету Павлу Кириленку. Також його звинувачують у декларуванні недостовірної інформації.

Розслідувати справу антикорупційні органи розпочали після публікації матеріалу «Радіо Свобода», у якому журналісти виявили, що родина Кириленка в період 2020–2023 років придбала дорогі автівки та нерухомість, що перевищують заробітки як самого голови АМКУ, який тоді був очільником Донецької ОДА, так і членів його родини.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд