Заборона на продаж Apple Watch у США набула чинності, Байден відмовився накладати на неї вето /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Заборона на продаж Apple Watch у США набула чинності, Байден відмовився накладати на неї вето

Getty Images

Адміністрація президента США Джо Байдена у вівторок, 26 грудня, відмовилася накласти вето на рішення про заборону імпорту та продажу Apple Watch Series 9 і Ultra 2 на підставі скарги компанії Masimo, що займається технологіями медичного моніторингу, пише Reuters.

Ключові факти

  • Наказ Комісії з міжнародної торгівлі США (ITC) набуває чинності 26 грудня і заборонить імпорт та продаж годинників Apple Watch, в яких використовується технологія вимірювання рівня кисню в крові, що порушує патентні права компанії Masimo. 
  • Apple включила функцію пульсоксиметра у свій розумний годинник, починаючи з моделі Series 6 в 2020 році.
  • Торговий представник США Кетрін Тай вирішила не скасовувати заборону після ретельних консультацій і рішення стало остаточним 26 грудня, повідомив офіс торгового представника.
  • Apple може оскаржити заборону в апеляційному суді Федерального округу США.

Контекст

Компанія призупинила продажі свого смарт годинника Series 9 і Ultra 2 в США. Заборона не стосується дешевшої моделі Apple Watch SE, вона продовжить продаватися. 

Masimo звинуватила Apple у тому, що вона вкрала її технологію пульсоксиметрії та впровадила у популярні Apple Watch. Функція вимірювання кисню в крові вперше була додана до Apple Watch в 2020 році в моделі Series 6. У той час вирувала пандемія коронавірусу.

Адміністрація президента не накладала вето на рішення ITC з 2013 року, коли адміністрація президента Барака Обами скасувала заборону на імпорт iPhone та iPad від Apple у патентній суперечці компанії з Samsung.

У лютому адміністрація Байдена вирішила не накладати вето на окрему заборону на імпорт годинника Apple Watch на підставі скарги про порушення патентних прав з боку медичної технологічної компанії AliveCor. ITC призупинив заборону з інших причин.

Згідно зі звітом компанії, бізнес Apple з виробництва пристроїв, товарів для дому та аксесуарів, що включають Apple Watch, навушники AirPods та інші продукти, у третьому кварталі 2023 року приніс дохід у розмірі $8,28 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні