Категорія
Новини
Дата

Ресторани і кафе в Києві працюватимуть до 23:00

Заклади громадського харчування Києва з 1 вересня продовжать час роботи на одну годину – до 23:00. Таке рішення ухвалила Рада оборони міста Києва, повідомив мер Віталій Кличко.

Ключові факти

  • З проханням продовжити роботу до міської влади звернулися представники Національної ресторанної асоціації України, зазначив Кличко. 
  • Він пояснив, що рішення про обмеження роботи закладів до 22:00 було ухвалене, коли комендантська година в столиці розпочиналася о 23:00. А зараз вона – з 00:00.
  • «Підприємці під час зустрічі з міською владою, де обґрунтовували доцільність такого рішення, наголошували, що подовження часу роботи закладів сприятиме поліпшенню економічної ситуації у столиці, створенню додаткових робочих місць, збільшенню надходжень від податків, зборів і платежів до бюджетів усіх рівнів», – йдеться у повідомленні мера Києва в Telegram.

Контекст

Як писав раніше Forbes, з червня Нацполіція активно почала перевірки київських закладів. За словами засновниці компанії «Ресторанний консалтинг» Ольги Насонової, рестораторів просять закриватися до 22:00. Нацполіція посилається на протокол №18 Ради оборони Києва, який був прийнятий ще у серпні 2022 року. Тоді комендантська година тривала до 23:00. У документі зазначено, що заклади громадського харчування мають працювати до 22:00. 

У вечірній час, з 21:00 до опівночі, заклади, у яких є алкоголь, заробляли від 35% до 50% денної виручки, підрахувала Насонова. За її словами, у середньому закриття на годину раніше коштує ресторанам і кав’ярням 10–15% добової виручки. 

Через постійні перевірки поліції Національна ресторанна асоціація створила електронну петицію на сайті Київської міської ради. У ній вона просить продовжити роботу закладів громадського харчування до 23:00.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні