Категорія
Новини
Дата

Запланований ресурс податкового законопроєкту зменшився зі 125 млрд грн до 30 млрд грн – Гетманцев

1 хв читання

Запланований ресурс у 125 млрд грн в урядовому законопроєкті про підвищення податків зменшився у чотири рази – до 30 млрд грн. Про це повідомляє голова Комітету з питань фінансів Верховної Ради Данило Гетманцев за результатами засідання робочої групи 28 серпня.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • Підвищення військового збору буде обмежене податковим періодом, в якому буде скасовано воєнний стан.
  • Військовий збір буде проходити через спецфонди виключно на фінансування ЗСУ. 
  • За категоричною позицією Мінфіну та НБУ податок на прибуток банків у 50% прибрали.
  • Із законопроєкту прибрали норму про 1% військового збору для юросіб на єдиному податку третьої групи. 
  • «Дещо уточнили авансовий внесок з АЗС. А збільшення ставки податку на прибуток фінустанов підвищимо на майбутнє, а не на 2024 рік, як пропонувалося», – заявив Гетманцев, наголосивши, що всі ці зміни погоджені Мінфіном.

Контекст

Кабмін 18 липня схвалив два законопроєкти: перший – про зміни до Податкового кодексу для фінансування додаткових військових видатків, другий – про зміни до держбюджету для підвищення військових видатків. Додаткові критично важливі потреби уряд оцінює у 500,3 млрд грн, зокрема 495,3 млрд грн – на оборону. Уряд очікує, що підвищення військового збору та деякі інші заходи дадуть змогу мобілізувати на сектор безпеки та оборони ресурсів на 121,8 млрд грн. Більше про це читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

Водночас, як дізнався Forbes, Верховна Рада не голосуватиме за законопроєкт із підвищенням низки податків до вересня, а сам концепт документа змінився. Більше про це читайте тут.

26 серпня стало відомо, що урядовий законопроєкт зазнав суттєвих змін. Зокрема, з документа прибрали норму про підвищення ПДВ

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд