Категорія
Новини
Дата

Застосунок української компанії MacPaw отримав «Оскар» в IT-індустрії

Українська компанія MacPaw отримала міжнародну нагороду Golden Kitty 2022 від Product Hunt. Перемогу приніс застосунок SpyBuster у категорії Privacy Focused, йдеться у повідомленні компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • MacPaw отримує Golden Kitty від Product Hunt вже вдруге. Першу перемогу компанії приніс застосунок Setapp, який переміг у категорії Consumer Product of the Year за 2017 рік.
  • SpyBuster виконує дві функції: сканує пристрій на наявність встановлених програм, які мають зв’язки з РФ та Білоруссю; відстежує, чи програми або сайти надсилають приватні дані користувачів на російські чи білоруські сервери. 
  • За бажанням користувачі SpyBuster можуть видалити такі програми та заблокувати потенційно небезпечні зʼєднання за декілька секунд і таким чином захистити персональні дані від потенційних кіберзагроз з боку країн-агресорок. 

Контекст

Команда Technological Research & Development в MacPaw створила SpyBuster менше ніж за місяць від початку війни із бомбосховищ. За перші місяці роботи SpyBuster команда повідомила низку українських медіа про зв’язки їх сайтів із російськими серверами, про які медіа навіть не здогадувалися. Це допомогло українським медіа вилучити подібні з’єднання та позбутися потенційних кіберзагроз. 

Також завдяки SpyBuster було знайдено інтеграцію rutube у популярному месенджері Viber, завдяки якій поширювалась російська пропаганда серед користувачів. Український офіс месенджера вилучив таку інтеграцію за один день.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну кількість кібератак різко зросла. Раніше експерти з безпеки Microsoft дійшли висновку, що близько 53% усіх кібератак у період з липня 2020 року до червня 2021 року були здійснені з території РФ. Атаки були зосереджені на різних цілях у США, Україні, Великій Британії та країнах – союзниках НАТО по всій Європі.

MacPaw – одна із найбільших продуктових IT-компаній України, заснована Олександром Косованом у Києві. Вона розробляє додаток CleanMyMac та магазин Setapp. З 2016 року MacPaw також створила власний благодійний фонд MacPaw Foundation – неприбуткову організацію для втілення соціальних проєктів компанії. З початку з повномасштабного російського вторгнення вона направила на допомогу Україні понад $5,5 млн: на захисне спорядження, засоби тактичної медицини, а також системи зв’язку для українських захисників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні