Категорія
Новини
Дата

«Завдасть шкоди геймерам». Британський регулятор надав попередній висновок щодо угоди Microsoft із придбання Activision

Антимонопольний орган Великої Британії заявив, що придбання Microsoft виробника відеоігор Activision Blizzard може зашкодити британським геймерам, зокрема, «привести до вищих цін, меншого вибору або меншої кількості інновацій», пише The Wall Street Journal

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Управління з конкуренції та ринків (CMA) заявило, що попросить обидві компанії запропонувати способи спростувати ці побоювання та ухвалити остаточне рішення про угоду.
  • CMA, яке розпочало своє початкове офіційне розслідування угоди в липні, а потім продовжило поглиблене розслідування у вересні, опублікувало попередні висновки в середу, 8 лютого, разом із списком можливих кроків, які можуть бути зроблені для вирішення проблеми.
  • Попередній висновок CMA не обовʼязково означає, що регулятор має намір заблокувати угоду. У Microsoft буде змога відповісти на запитання, викладені в документі, та обговорити можливі зобовʼязання або зміни, які компанія може внести для затвердження угоди.
  • Microsoft вже заявила, що має намір пропонувати ефективні та легко реалізовані рішення, спрямовані на врегулювання проблем CMA.
  • CMA заявив, що винесе остаточне рішення до 26 квітня. Раніше очікувалося, що регулятор винесе рішення 1 березня, але минулого місяця він заявив, що продовжує цей термін через необхідність аналізувати великий обсяг доказів.
  • Інші великі регулюючі органи також вивчають угоду.

Контекст

Microsoft вперше оголосила про угоду з Activision минулого року, прагнучи додати ігри, такі як Call of Duty та World of Warcraft, до бізнесу, який уже містить консоль Xbox, франшизу Halo й програмне забезпечення для створення світу Minecraft. Але регулятори побоюються, що Microsoft може утруднити для конкуруючих платформ безперешкодний доступ до найпопулярніших ігор Activision.

Microsoft повідомляла, що відкрита для вирішення проблем щодо угоди. Компанія уклала 10-річну домовленість про перенесення Call of Duty від Activision на ігрові платформи Nintendo Co. і погодилася випускати майбутні версії гри на платформі Steam від Valve Corp. одночасно з їхнім дебютом на Xbox.

Крім публічного засудження угоди, Sony заявила в документах, поданих до регулювальних органів Бразилії та Великої Британії, що угода завдасть шкоди конкуренції й надасть Microsoft непереборну перевагу в індустрії хмарних ігор. У своїх документах Microsoft заявила, що побоювання Sony «корисливі» та перебільшують важливість Activision. 

У грудні 2022 року FTC вирішила подати до суду, щоб заблокувати угоду, після того, як антимонопольний орган заявив, що вона унеможливить конкуренцію консолям Xbox і бізнесу хмарних ігор. Регулятори ЄС та Великої Британії також перевіряють домовленість. 21 грудня Управління захисту конкуренції й ринків Сполученого Королівства повідомило, що три чверті відгуків, отриманих ним від користувачів, свідчать про підтримку угоди.

Google та Nvidia Corp., що входять до складу Alphabet Inc., висловили FTC стурбованість із приводу придбання Microsoft Corp. розробника відеоігор Activision Blizzard. Таким чином, компанії приєдналися до Sony Group Corp.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні