Категорія
Новини
Дата

Зеленський готовий до діалогу з Путіним, але не до капітуляції

Президент України Володимир Зеленський знову закликав президента Росії Володимира Путіна до діалогу. Він згоден шукати компроміси, але не збирається капітулювати. Про це Зеленський заявив в інтервʼю ABC News.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зеленський заявив, що готовий до діалогу з президентом країни-агресора. Путін має розпочати діалог, замість того щоб жити в інформаційній бульбашці, сказав Зеленський.
  • Україна не піде на капітуляцію, сказав президент у відповідь на питання, чи готова Україна піти на вимоги Росії для завершення війни – змінити Конституцію, відмовитися від вступу до НАТО, визнати псевдореспубліки та Крим російськими.
  • Зеленський згоден шукати компроміси, зокрема щодо НАТО, але зазначив, що Україна не готова приймати ультиматуми і не буде «просити щось навколішки».

Цитата

«Щодо НАТО: я охолов до цього питання після того, як ми зрозуміли, що НАТО не готовий прийняти Україну. Альянс боїться суперечливих речей та конфронтації з РФ», – сказав Зеленський.

Контекст

Україна не отримала тих результатів, на які розраховувала на другому раунді переговорів з російською стороною, повідомив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк. Єдиний рух – деяке розуміння, як можна організувати гуманітарні коридори.

Третій раунд переговорів між делегаціями України і Росії, який відбувався в Білорусі 7 березня, завершився з «невеликими позитивними зрушеннями» щодо логістики гуманітарних коридорів, але без суттєвих проривів, повідомив Подоляк.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні