Володимир Зеленський /Офіс Президента України
Категорія
Новини
Дата

Зеленський у розмові з Байденом ініціював скликання Глобального саміту миру

Володимир Зеленський Фото Офіс Президента України

Президент Володимир Зеленський під час розмови з президентом США Джо Байденом виступив з ініціативою скликання Глобального саміту миру, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу президента.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зеленський наголосив, що Україна прагне досягти миру, та зауважив про важливість консолідації міжнародних зусиль для досягнення цієї мети.
  • Президент нагадав, що задля цього під час саміту G20 він представив формулу миру, яка «передбачає десять критично важливих кроків, реалізація яких дасть змогу припинити війну».
  • «Президент України окреслив бачення української сторони щодо подальшої роботи в цьому важливому напрямі та виступив з ініціативою скликання Глобального саміту миру», – йдеться в повідомленні.
  • Також Зеленський висловив подяку за безпрецедентну оборонну та фінансову допомогу, яку США надають Україні. «Вона не лише сприяє досягненню успіху на полі бою, а й підтримує стабільність української економіки», – наголосив президент України.

Контекст

15 листопада на саміті G20 президент Зеленський зазначив, що Україні «доведеться воювати ще деякий час…» Але, за його словами, варто спробувати реалізувати українську формулу миру, «щоб зберегти тисячі життів і вберегти світ від нових дестабілізацій».

За словами Зеленського, очевидно, що словам Росії довіряти неможливо, і не буде жодного «Мінська – 3», який Росія порушить одразу ж після укладення.

Десять пунктів, які пропонує Україна для досягнення миру:

  1. Радіаційна та ядерна безпека.
  2. Продовольча безпека.
  3. Енергетична безпека.
  4. Звільнення всіх полонених і депортованих.
  5. Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.
  6. Виведення російських військ і припинення бойових дій.
  7. Повернення справедливості.
  8. Протидія екоциду.
  9. Недопущення ескалації.
  10. Фіксація закінчення війни.
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні