Джанет Єллен /Мінфін США
Категорія
Новини
Дата

Адміністрація Байдена продовжить шукати мільярди доларів на допомогу Україні – Мінфін США

Джанет Єллен Фото Мінфін США

Адміністрація президента США Джо Байдена продовжуватиме шукати мільярди доларів для допомоги Україні, поки вона бореться з російським вторгненням та ракетними атаками. Про це сказала в інтервʼю програмі «60 Minutes» на каналі CBS міністерка фінансів США Джанет Єллен, пише Bloomberg

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Відповідаючи на запитання, як довго триватиме підтримка України з боку США, Єллен відповіла: «Стільки, скільки буде потрібно».
  • Вона також схвально відгукнулася щодо санкцій проти російської нафти (набули чинності 5 грудня), спрямованих на обмеження доходів країни-агресора від її експорту. 
  • «Обмеження ціни набуло чинності лише на початку цього тижня, але я б сказала, що поки все добре», – наголосила Єллен. 
  • Водночас заступник Єллен, Воллі Адейемо, прокоментував шкоду, яку санкції завдають економіці Росії. За його словами, адміністрація Байдена має розвідувальні дані щодо діяльності російського уряду.
  • «Ми бачимо дані розвідки про спроби РФ уникнути санкцій. Ми також бачимо розвіддані про те, що потрібно Росії, щоб продовжувати війну в Україні», – наголосив Адейемо. 

Контекст

Заяви з Мінфіну США перегукуються зі словами президента Байдена, який у неділю підтвердив підтримку США Україні під час телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським. Як зазначили в Білому домі, Байден заявив, що США мають намір продовжувати надавати Україні безпекову, економічну та гуманітарну допомогу, а також притягнути Росію до відповідальності за війну.

Минулого тижня американські законодавці проголосували за надання Україні наступного року щонайменше $800 млн додаткової допомоги в галузі безпеки.

9 грудня в Білому домі повідомили, що США виділять Україні чергову військову допомогу на $275 млн. Очікується, що Україна отримає ракети для HIMARS, 155-мм боєприпаси, військові автомобілі Humvee та генератори.

Загальна сума військової допомоги адміністрації президента США Джо Байдена становить уже понад $19 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні