Зростання акцій Nvidia збільшило статки гендиректора та співзасновника Дженсена Хуанга до $46 млрд /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Зростання акцій Nvidia збільшило статки гендиректора та співзасновника Дженсена Хуанга до $46 млрд

Getty Images

Генеральний директор Nvidia Corp. Дженсен Хуанг став багатшим на $4,2 млрд після того, як останні доходи компанії та прогнози перевершили оцінки, пише Bloomberg. Акції зросли на 10% на вторинному ринку, внаслідок чого загальні статки Хуанга зросли до $46,1 млрд. 

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Якщо цей успіх вдасться зберегти, Хуанг може потрапити до 25 найбагатших людей у світі.
  • 3,5%-ва частка Хуанга в Nvidia становить більшу частину його статку. Акції компанії злетіли під час пандемії Covid-19, коли криптобум призвів до збільшення використання її чипів для майнінгу, а потім упали майже на дві третини протягом року і знову різко зросли. Цього року їхня вартість зросла більш ніж утричі через зростання попиту на ШІ.

Контекст

Хуанг став співзасновником компанії в 1993 році та допоміг перетворити її з виробника графічних чипів для відеоігор на домінуючого зараз постачальника прискорювачів для навчання програмного забезпечення ШІ.

Компанія подвоїла виручку в останньому кварталі та запропонувала оптимістичний прогноз зростання попиту й пропозиції наступного року. 

30 травня ринкова капіталізація одного з найбільших у світі виробників мікросхем Nvidia на відкритті торгів перевищила значення $1 трлн. Виробник чипів приєднався до невеликого клубу переважно технологічних компаній-трильйонерів. Щоб утриматися на цій відмітці, акції Nvidia мали б залишатися вищими за значення в $400,86.

22 серпня акції компанії Nvidia досягли історичного максимуму на тлі очікувань із приводу квартальних результатів. Рекордний максимум $481,87 було досягнутого за кілька хвилин після відкриття ринку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні