Категорія
Новини
Дата

Акції Nvidia досягли рекордного рівня в очікуванні фінрезультатів і буму ШІ

У вівторок, 22 серпня, акції компанії Nvidia досягли історичного максимуму на тлі очікувань із приводу квартальних результатів розробника чипів, який найбільше виграв від буму штучного інтелекту, пише Reuters. Акції Nvidia цього року зросли більш ніж утричі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Рекордний максимум $481,87 було досягнутого за кілька хвилин після відкриття ринку з подоланням попереднього піку $480,88 від 14 липня.
  • Зростання ставок на те, що цільовий показник виручки Nvidia знову перевищить оцінки Уолл-стріт, підняли акції приблизно на 19% з двомісячного мінімуму минулого тижня.
  • Аналітики очікують, що Nvidia, яка домінує на ринку чипів, що використовуються для роботи генеративного штучного інтелекту, такого як ChatGPT та багатьох подібних сервісів, прогнозує зростання виручки у третьому кварталі на 110%, до $12,50 млрд, коли вона опублікує результати 23 серпня.
Акції Nvidia досягли рекордного рівня в очікуванні фінрезультатів і буму ШІ /Фото 1

Інфографіка: Bloomberg

Акції Nvidia досягли рекордного рівня в очікуванні фінрезультатів і буму ШІ /Фото 2

Інфографіка: Reuters

Попередній слайд
Наступний слайд
  • У травні компанія прогнозувала виручку у другому кварталі більш ніж на 50% вище за очікування. У результаті ринкова капіталізація компанії перевищила $1 трлн, що зробило її акції найкращими в індексі S&P 500 (SPX).
  • Прогноз Nvidia у минулому кварталі також спровокував ралі акцій ШІ та Big Tech, що зробило його одним із ключових факторів зростання акцій США цього року.
  • Принаймні 19 брокерських компаній цього місяця підвищили свою цільову ціну на Nvidia, піднявши медіанну оцінку до $500, що на 6,5% більше за останню ціну закриття акцій.
  • Nvidia продемонструвала найвище зростання популярності серед хедж-фондів у другому кварталі, як показав звіт Goldman Sachs у понеділок.

Контекст

Для виробників чипів і біржі Nasdaq 2022 рік складається вдало завдяки буму штучного інтелекту й політиці ФРС США щодо ключової ставки. 

30 травня ринкова капіталізація одного з найбільших у світі виробників мікросхем Nvidia на відкритті торгів перевищила значення $1 трлн. Виробник чипів приєднався до невеликого клубу переважно технологічних компаній-трильйонерів. Щоб утриматися на цій відмітці, акції Nvidia мали б залишатися вищими за значення в $400,86.

Графічні процесори Nvidia становлять основу генеративних платформ ШІ, зокрема OpenAI ChatGPT та Google Bard. Компанія лідирує у сегменті дискретних відеокарт, які донедавна використовувалися переважно для ігор.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні