Категорія
Новини
Дата

ЗСУ продовжують наступ у Курській області, під контролем майже 1000 кв. км – Сирський на засіданні Ставки

2 хв читання

Збройні сили України контролюють орієнтовно 1000 кв. км території РФ і продовжують наступальну операцію в Курській області, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський на Ставці верховного головнокомандувача.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • «Продовжуємо проведення наступальної операції на території Курської області. Наразі під нашим контролем перебуває майже 1000 кв. км території РФ. Угруповання військ виконують поставлені завдання. Бої йдуть фактично по всьому фронту. Ситуація перебуває під нашим контролем», – заявив Сирський.
  • Президент Володимир Зеленський заслухав доповідь Сирського щодо оборонних дій на фронті та операції в Курській області.
  • Верховний головнокомандувач висловив вдячність всім солдатам і командирам за стійкість та сміливість.
  • Також він доручив міністру внутрішніх справ, іншим урядовцям, СБУ підготувати гуманітарний план для території проведення операції.
  • Окрім цього, Координаційному штабу, ГУР, СБУ та МВС доручено підготувати стратегію повернення людей з російського полону. Міністерству оборони та дипломатам – представити перелік необхідних дій, щоб отримати від партнерів дозвіл на використання далекобійної зброї для захисту української території.

Контекст

Збройні сили України 6 серпня перейшли кордон із Росією та здійснили наступ у Курській області. Президент України Володимир Зеленський у суботу, 10 серпня, ввечері порушив тишу і повідомив, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів йому «про ситуацію на фронті та про наші дії щодо витискання війни на територію агресора».

За даними Інституту вивчення війни (ISW), наступ українських військових у Курській області «дозволив Силам оборони хоча б тимчасово перехопити ініціативу на одній ділянці фронту й продовжити протистояння на всій території воєнних дій». Зазначається, що «українська операція в Курській області змусила Кремль і російське військове командування відреагувати і перекинути сили та засоби в сектор, де українські війська розпочали атаку».

За словами виконувача обов’язків губернатора Курської області РФ Олексія Смірнова, 28 населених пунктів області перебувають під контролем ЗСУ. У Росії заявили, що евакуювали понад 133 000 людей із прикордонних районів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд