Категорія
Новини
Дата

Зв‘язок відновлюється, але ще є проблеми у дев’яти областях – Мінцифри

Зв‘язок в Україні відновлюється після ракетних ударів. Проте ще в дев’яти областях є труднощі, повідомив перший віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Лише за добу після масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі завдяки зусиллям енергетиків та мобільних операторів 3000 базових станцій відновили роботу. Жителі Харківщини та Житомирщини знову на звʼязку, зазначив Федоров.
  • За його словами, загалом зараз у дев’яти областях все ще є труднощі зі звʼязком. На Одещині працює 38% мереж, На Миколаївщині – 67%, на Хмельниччині та Волині – 69%, на Чернігівщині – 77%, на Київщині – 78%, на Закарпатті – 79%, на Львівщині – 81%, на Вінниччині – 82%.
  • «Проте це тимчасово. Енергетики, телеком-компанії та команда Мінцифри працюють 24/7, щоб максимально оперативно відновити зв‘язок. Поки радимо користуватися національним роумінгом та підключатися до Wi-Fi», – зазначив Федоров.

Контекст

15 листопада по території України росіяни випустили близько сотні ракет, таким чином перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня (тоді окупанти спрямували 84 ракети).

За словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, внаслідок ракетної атаки пошкоджено 15 обʼєктів енергетичної інфраструктури. Найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі країни. 

Внаслідок найбільшої атаки в історії енергетики постраждали всі регіони України, повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, наступні декілька днів будуть важкими і слід підготуватися до тривалих відключень.

Вранці 17 листопада російські ракети влучили в обʼєкти інфраструктури в Одеській області та у місті Дніпро. Над Києвом було збито дві крилаті ракети. Також ворог обстріляв газовидобувну інфраструктуру.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні