Категорія
Новини
Дата

Росія масовано обстріляла ракетами газовидобувні об'єкти «Нафтогазу». Є руйнування

1 хв читання

Зранку 17 листопада російські війська завдали масованого ракетного удару по газовидобувній інфраструктурі України. Про це повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.

Ключові факти

  • Наразі відомо про кілька зруйнованих об’єктів, інші зазнали пошкоджень різного ступеня.
  • Спеціалісти «Укргазвидобування» оперативно прибули на пошкоджені обʼєкти. Наразі ними оцінюються наслідки та масштаби атаки. Також встановлюється інформація щодо постраждалих.
  • Раніше премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Росія здійснює удари по Південному машинобудівному заводу у Дніпрі та обʼєктах газовидобування.

Ключові факти

17 листопада у Києві вранці було чути вибухи, у Київській області працювала система протиповітряної оборони. Також пролунали вибухи у Дніпрі та Одесі. 

За попередньою інформацією КМВА, над Києвом збито дві крилаті ракети. Даних щодо жертв та руйнувань немає. Крім того, над Київським водосховищем збито два БПЛА Shahed.

15 листопада російські війська здійснили наймасованіший обстріл енергосистеми України з початку війни. РФ випустила понад 90 ракет і пошкодила 15 обʼєктів енергетичної інфраструктури. Відключення світла було майже у всіх областях країни, а «Укренерго» попередило українців про «важкі дні» після масованої атаки. РФ почала використовувати тактику системного знищення енергосистеми України 10 жовтня – відтоді окупанти лише за 10 днів завдали близько 300 ударів по енергосистемі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні