В Україні створили мапу безбар'єрності вокзалів
Категорія
Новини
Дата

З’явилась мапа безбар’єрності залізничних вокзалів України в 12 містах

1 хв читання

В Україні створили мапу безбар'єрності вокзалів

Мапа безбарʼєрності дає змогу роздивитися 3D-моделі вхідної групи та колій вокзалів в 12 українських містах та заздалегідь обрати зручні варіанти маршруту, повідомила пресслужба платформи «ЛУН Місто», яка спільно з «Укрзалізницею» розробила проєкт.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Інтерактивна мапа доступна в мобільному застосунку УЗ та на сайті ЛУН. Наразі на мапі зібрано інформацію про елементи безбар’єрності, які є на вокзалах 12 українських міст. 
  • На мапі вже можна знайти інформацію про вокзали в таких містах: Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Харків, Суми, Івано-Франківськ, Полтава, Запоріжжя, Ужгород, Рівне, Вінниця.
  • 3D-моделі дають можливість уважно роздивитися вхідну групу та колії будівлель заздалегідь, щоб обрати зручні варіанти маршруту.
  • З часом на мапу додаватимуть інші українські міста, повідомила пресслужба розробника. Також у планах – зробити мапу доступною для людей із порушенням зору. 
З’явилась мапа безбар’єрності залізничних вокзалів України в 12 містах /Фото 1
З’явилась мапа безбар’єрності залізничних вокзалів України в 12 містах /Фото 2
З’явилась мапа безбар’єрності залізничних вокзалів України в 12 містах /Фото 3
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Через війну тисячі українців втратили кінцівки. За даними Міністерства охорони здоровʼя (МОЗ) від вересня 2023-го, Україні знадобиться 60 000 штучних кінцівок для 40 000 постраждалих від війни українців – як військовослужбовців, так і цивільних. 

30 серпня УЗ анонсувала створення інклюзивного вагону для групових перевезень пасажирів, які користуються кріслом колісним. 

За перше півріччя «Укрзалізниця» перевезла на 23% більше пасажирів, ніж торік, – 13,3 млн. 

За останній рік до повномасштабного вторгнення Росії УЗ перевезла близько 25 млн пасажирів. 

З чим пов’язане таке зростання та який прогноз до кінця року – в інтерв’ю Forbes керівника пасажирського напряму УЗ Олександра Перцовського.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд