Категорія
Світ
Дата

Forbes Digital

«Єдиний спосіб перемогти Путіна – дати йому в ніс». Конгресмен-республіканець та генерал Дон Бейкон – про помилки США, далекобійні удари по Росії та план закінчення війни. Інтерв’ю

5 хв читання

Дон Бейкон, республіканець, конгресмен, член Палати представників Конгресу США /Пресслужба YES

Дон Бейкон, конгресмен-республіканець, член Палати представників Конгресу США, виступає на конференції YES у Києві, 15 вересня 2024 року. Фото Пресслужба YES

Як Україні знайти підхід до кандидата в президенти Дональда Трампа та які помилки у підході до російсько-української війни повинні виправити США? Республіканець Дон Бейкон розповів у кулуарах конференції YES.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Конгресмен Дон Бейкон є одним із найвідданіших республіканців у Палаті представників у питанні підтримки України. За час повномасштабної війни він, за підрахунками ініціативи GOP for Ukraine, голосував абсолютно за всі необхідні Києву рішення.

Бейкон прийшов до Палати представників у 2016-му, після 29 років служби у Військово-повітряних силах США. Він учасник воєн в Іраку та Афганістані, досяг звання бригадного генерала. У Конгресі США представляє Небраску – вотчину американського тваринництва.

Бейкон називає себе республіканцем по життю, але водночас не має ненависті до Демократичної партії. Він є співорганізатором кокусу Problem Solvers – групи поміркованих конгресменів з обох партій, які є медіаторами конструктивної двопартійної співпраці з ключових питань для США. Бейкон – нетиповий республіканець. Він закликає зламати волю Росії до продовження війни та водночас підтримує на виборах президента США Дональда Трампа, який обіцяє завершити війну ще до інавгурації.

Чого Україні чекати від Трампа та як знайти до нього підхід? Forbes Ukraine поговорив про це з Бейконом у кулуарах 20-ї конференції Yalta European Strategy, яку щороку організовує в Києві Фонд Віктора Пінчука.

Про мирний план Трампа та Венса

Адвокати допомоги Україні у США називають вас республіканцем старої школи, прихильником України…

Кривдникам треба давати відсіч. Я вірю в боротьбу за свободу і в мир – через силу. Якщо ми не допоможемо Україні перемогти, продемонструємо слабкість. Це змінить світовий порядок у поганий бік та винагородить тирана та варвара Путіна.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд