Категорія
Світ
Дата

Forbes Digital

«Путін залякуватиме Гарріс, як Меркель». Хто впливатиме на Україну та політику США у разі перемоги Камали Гарріс. Інтерв’ю з Робертом Гемілтоном, аналітиком Foreign Policy Research Institute

11 хв читання

Роберт Гемілтон, полковник армії США у відставці, аналітик FPRI /Анастасія Левицька, Forbes Ukraine

Роберт Гемілтон, полковник армії США у відставці, аналітик FPRI Фото Анастасія Левицька, Forbes Ukraine

Хто буде голубами та яструбами у команді кандидатки у президенти США і демократки Камали Гарріс? Пояснює Роберт Гемілтон, аналітик Foreign Policy Research Institute з 30-річним досвідом в армії США

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Роберт Гемілтон 30 років віддав кар’єрі в армії. Переважно був офіцером з питань Євразії, досяг звання полковника та служив у Саудівській Аравії, Іраку, Німеччині, Білорусі, Катарі, Афганістані, Грузії, Пакистані й Кувейті.

З освітою бакалавра Військової академії США, ступенем магістра сучасних російських досліджень та Ph.D. з політології Університету Вірджинії він викладав євразійські дослідження у Військовому коледжі армії США.

Наразі очолює євразійські дослідження у Foreign Policy Research Institute. Наприкінці липня Гемілтон написав колонку для The Hill, в якій розкритикував нерішучий підхід адміністрації Джо Байдена до України та закликав Камалу Гарріс до більш «м’язового підходу» у зовнішній політиці в разі перемоги.

Forbes Ukraine поговорив з ним про суперництво між Трампом і Гарріс, їхні червоні лінії та команду Гарріс у разі перемоги.

Розмова відредагована та скорочена для зрозумілості.

Про війну на виснаження

У колонці для The Hill ви писали, що адміністрація Байдена була надто нерішучою, а його каденція відзначена небажанням йти на ризик у протистоянні з диктаторами. Чи змінить це Гарріс у разі перемоги?

Можливо. Демократична партія виступає за більш ціннісну зовнішню політику. Слова «демократія», «права людини», «універсальні цінності» частіше згадуються у промовах демократів, ніж республіканців. Тому зовнішня політика Гарріс відповідатиме тональності Байдена.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд