Остін Рассел /Michael Prince for Forbes
Категорія
Компанії
Дата

Forbes повертається у США. 13 фактів про Остіна Рассела, який стане новим власником Forbes

Остін Рассел уклав угоду про купівлю 82% акцій Forbes Global Media Holdings, включаючи частину, що належала родині Форбс Фото Michael Prince for Forbes

Гонконзька компанія Integrated Whale Media Investments (IWM) уклала остаточну угоду щодо продажу контрольного пакету акцій Forbes Global Media Holdings засновнику та СЕО технокомпанії Luminar – наймолодшому мільярдеру США Остіну Расселу.

Forbes зібрав найцікавіші факти про нового власника медіахолдингу

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

12 травня стало відомо, що 28-річний підприємець і новатор Остін Рассел уклав угоду про купівлю 82% акцій Forbes Global Media Holdings, включаючи частину, яка належала родині Форбс. Друга сторона угоди – гонконзька компанія Integrated Whale Media Investments, що володіла 95% акцій Forbes з 2014 року. Медіакомпанію, якій понад 100 років, оцінили у $800 млн. 

Бренд Forbes охоплює понад 140 млн людей у ​​всьому світі, має 48 локальних ліцензій у 82 країнах, аудиторія друкованого журналу Forbes, за даними Reuters – 5 млн читачів. Платформа Forbes є прибутковою та розвивається завдяки багатьом сферам діяльності, окрім публікацій, які варіюються від нерухомості до фінансових послуг. 

Що відомо про Остіна Рассела

  • Громадянин США.
  • Неодружений.
  • У 17 років, коли Рассел вивчав фізику в Стенфорді, розробив ідею лідара, яка лягла в основу головної діяльності його майбутньої компанії Luminar Technologies.
  • У 2012 році Рассел покинув Стенфорд після того, як отримав стипендію Thiel Fellowship у розмірі $100 000. Це програма для розвитку підприємців, яку фінансує мільярдер Пітер Тіль.
  • У 2012-му заснував Luminar Technologies. Компанія розробляє та виготовляє лідарні системи, які використовують лазери, щоб допомогти автомобілям орієнтуватися у просторі. Ця технологія важлива для розробки безпілотних автомобілів, зазначав Time. Наразі Luminar є лідером галузі, створюючи лідарні системи для таких гігантів автомобілебудування, як Volvo та Nissan.
  • У грудні 2020 року після злиття зі SPAC Luminar Technologies дебютувала на американській фондовій біржі NASDAQ, що спеціалізується на акціях високотехнологічних компаній. На момент появи на Волл-стріт компанію оцінювали в $3,4 млрд, зараз її ринкова капіталізація – $2,1 млрд.
  • У 2021-му Forbes назвав Рассела наймолодшим у світі мільярдером, який самостійно досяг успіху.
  • За оцінкою Forbes у квітні 2022-го, статки Рассела становили $1,6 млрд, але із цьогорічного списку мільярдерів за версією Forbes підприємець вибув.
  • У 2022 році Forbes включив Рассела до списку «30 до 30 – Зал слави» як наймолодшого мільярдера, який сам заробив свої статки.
  • Купивши акції Forbes Global Media Holdings, Рассел приєднався до списку світових багатіїв, які інвестували у видавничий бізнес за останнє десятиліття. «Forbes – те, на що я завжди дивився як на бренд і медіаімперію», – зазначив він. Серед топбізнесменів – інвесторів медіакомпаній – засновник Amazon Джефф Безос (придбав Washington Post у 2013 році), співзасновник Salesforce Марк Беніофф і його дружина Лінн Беніофф (придбали журнал Time у 2018-му). У 2018 році член однієї з найбагатших родин Таїланду Чачавал Джіараванон придбав Fortune, а інвестор у біотехнології Патрік Сун-Шіонг – Los Angeles Times, пише WSJ.
  • Рассел не буде залучений до редакційної політики Forbes Media. Але видання створить нову раду директорів, до складу якої увійдуть експерти з медіа, технологій і штучного інтелекту. IWM також збереже одне місце в раді директорів. Стів Форбс, який зараз є головою правління та головним редактором Forbes Media, продовжить працювати в компанії.
  • «Цілком доречно, що завдяки цій угоді новатор і далекоглядний Остін Рассел стане новим власником Forbes Global Media Holdings», – зазначив гендиректор Forbes Майк Федерле в заяві Reuters.
  • Рассел – відомий меценат і благодійник. Минулого року визнаний як 36-й найбільший благодійник у США згідно зі списком Philanthropy 50.
Матеріали по темі

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні