Категорія
Компанії
Дата

Захисна реакція. «Сінево Україна» заявила про можливу зупинку роботи в Україні через арешт головного офісу. Як публічність допомагає розв’язати проблему

«Сінево Україна» /Shutterstock

Головний офіс «Сінево Україна» Фото Shutterstock

ДБР наклало арешт на будівлю головного офісу і центральної лабораторії у Києві, заявили 27 лютого в пресслужбі «Сінево Україна». Увечері того самого дня інформаційну пожежу вдалося погасити – компанія порозумілася з відомством. Що сталося

Личаківський суд Львова наклав арешт навесні 2022 року, але в компанії дізналися про це випадково, влітку 2023-го, повідомив заступник генерального директора Микола Скавронський.

«Ніхто до нас не пред’являв жодних відкритих претензій, ми не отримували офіційних запитів з боку державних органів влади», – розповів Скавронський.

Спроби зняти арешт через суд закінчилися невдало, тому компанія вийшла в публічність.

Увечері з гучного конфлікту раптово знайшли вихід. У черговому релізі того самого дня компанія повідомила, що ДБР намагатиметься якнайшвидше скасувати арешт, і подякувала відомству за швидку реакцію. 

Чому ДБР зацікавила нерухомість європейської мережі медичних лабораторій і як компанії так швидко вдалося наблизитися до розв’язання проблеми?

(Не)законна реконструкція

ДБР наклало арешт на адміністративно-лабораторну будівлю у Києві на просп. Академіка Палладіна, 46/2 ще у 2022 році, йдеться у матеріалах справи, опублікованих у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Приводом стало кримінальне провадження від 14 лютого 2022 року за ознаками правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). 

За версією слідства, службові особи Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Фонду держмайна України, ДП УкрНДІНП «Масма» протягом 2016–2021 років провели можливе незаконне відчуження цілісного майнового комплексу державного підприємства. «Під час розслідування досліджувалася законність перереєстрації частини цілісного майнового комплексу третім особам», – зазначає ДБР у релізі.

Скавронський заперечує можливість зловживань в означений період.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні