ШІ, SoftServe, Ciklum, Epam, джуни, найм /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною
Категорія
Інновації
Дата

«Можна легко зменшувати команди». Штучний інтелект, що вміє писати код, вже здатен замінити частину айтівців. Як цим користуються найбільші IT-компанії SoftServe, Epam та Ciklum

У найбільшій за виторгом ІТ-компанії SoftServe та сервісній Ciklum використовують інструменти Copilot та Code Whisperer для пришвидшення написання коду. Фахівці аутсорс-гіганта Epam використовують ШІ-платформу для створення застосунків DIAL. Фото Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною

Штучний інтелект уже точково приходить на зміну малодосвідченим айтівцям у великих сервісних компаніях. Співрозмовники Forbes із великих представників індустрії прогнозують, що в майбутньому знайти фахівця, який уміє кодувати без ШІ, буде складно. Який ризик для джунів втратити роботу через поширення технології?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Найбільша за виторгом українська ІТ-компанія SoftServe скоротила час розробки софту на 20% завдяки генеративному штучному інтелекту. Технологію використовують команди на девʼяти пілотних проєктах на кінець квітня 2024-го. У планах – сотня клієнтських проєктів на 1000 фахівців до кінця 2024-го. 

ШІ-інструменти навчилися швидко генерувати програмний код. «Через пʼять років не буде більше людей, які програмують», – вважає Емад Мостак, генеральний директор ШІ-компанії Stability AI. Іноді всі задачі джунів та мідлів дійсно можуть перекривати нові інструменти та програми, говорить керівник центру компетенції з науки про дані в Ciklum Денис Осіпенко. 

У SoftServe та Ciklum використовують інструменти Copilot та Code Whisperer для пришвидшення написання коду. Фахівці Epam використовують ШІ-платформу для створення застосунків DIAL.

Як технологія трансформує професію айтівця?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні