ШІ, SoftServe, Ciklum, Epam, джуни, найм /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною
Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Можна легко зменшувати команди». Штучний інтелект, що вміє писати код, вже здатен замінити частину айтівців. Як цим користуються найбільші IT-компанії SoftServe, Epam та Ciklum

3 хв читання

У найбільшій за виторгом ІТ-компанії SoftServe та сервісній Ciklum використовують інструменти Copilot та Code Whisperer для пришвидшення написання коду. Фахівці аутсорс-гіганта Epam використовують ШІ-платформу для створення застосунків DIAL. Фото Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною

Штучний інтелект уже точково приходить на зміну малодосвідченим айтівцям у великих сервісних компаніях. Співрозмовники Forbes із великих представників індустрії прогнозують, що в майбутньому знайти фахівця, який уміє кодувати без ШІ, буде складно. Який ризик для джунів втратити роботу через поширення технології?

Найбільша за виторгом українська ІТ-компанія SoftServe скоротила час розробки софту на 20% завдяки генеративному штучному інтелекту. Технологію використовують команди на девʼяти пілотних проєктах на кінець квітня 2024-го. У планах – сотня клієнтських проєктів на 1000 фахівців до кінця 2024-го. 

ШІ-інструменти навчилися швидко генерувати програмний код. «Через пʼять років не буде більше людей, які програмують», – вважає Емад Мостак, генеральний директор ШІ-компанії Stability AI. Іноді всі задачі джунів та мідлів дійсно можуть перекривати нові інструменти та програми, говорить керівник центру компетенції з науки про дані в Ciklum Денис Осіпенко. 

У SoftServe та Ciklum використовують інструменти Copilot та Code Whisperer для пришвидшення написання коду. Фахівці Epam використовують ШІ-платформу для створення застосунків DIAL.

Як технологія трансформує професію айтівця?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні