SoftServe, штучний інтелект /надано пресслужбою
Категорія
Новини
Дата

Час розробки софту скоротився на 20%. SoftServe розпочинає масштабну інтеграцію генеративного ШІ

До кінця 2024-го в SoftServe планують масштабувати використання генеративного ШІ до сотні клієнтських проєктів, на яких працюватимуть понад 1000 фахівців. Фото надано пресслужбою

Найбільша за виторгом українська ІТ-компанія SoftServe скоротила час розробки програмного забезпечення на 20%, завдяки генеративному штучному інтелекту. Про це Forbes Ukraine повідомила пресслужба компанії.

Ключові факти

  • Можливість генеративного штучного інтелекту підвищує продуктивність розробницьких команд до 45% та пришвидшує час розробки проєктів на 30%, свідчить дослідження SoftServe на вересень 2023-го. Тому, компанія розпочинає інтеграцію інструментів ШІ в реальну роботу команд на клієнтських проєктах. 
  • Станом на квітень 2024-го, генеративний ШІ в SoftServe використовують команди на девʼяти пілотних проєктах. Йдеться про бізнеси з фінансового сектору, промислового виробництва, ритейлу тощо. Час розробки програмного забезпечення на проєктах вдалось скоротити на 20%, Quality Control – на 25%, Test Automation – на 20%, створення технічної документації – на 17%, свідчать дані SoftServe.
  • Серед інструментів, які використовують в SoftServe: GitHub Copilot, CodeWhisperer та Duet AI для програмування, ChatGPT, MS Copilot 365 для роботи з текстом, а також корпоративну вебплатформу на основі ШІ NEO Platform.
  • До кінця 2024-го в компанії планують масштабувати використання генеративного ШІ до сотні клієнтських проєктів, на яких працюватимуть понад 1000 фахівців.
  • «Наша мета – використати потенціал цієї технології на повну, саме в напрямку продуктивності фахівців на всіх етапах циклу розробки програмного забезпечення», – цитовано в пресрелізі директора з практики генеративного ШІ в SoftServe Дмитра Овчаренка. 

Контекст

SoftServe – найбільша українська ІТ-компанія з понад 11 000 співробітників у більш як 50 офісах. Виторг – 25–30 млрд грн згідно з оцінкою Forbes. Клієнтами SoftServe є такі компанії як IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies та інші. 

У вересні 2023-го SoftServe заявила про створення лабораторії та почала пошуки спеціалістів у шести країнах. Напрямки роботи лабораторії – AI Discovery, AI Launchpad та AI Adoption.

За підрахунками Goldman Sachs, генеративний ШІ ставить під загрозу 300 млн робочих місць у розвинених економіках. До того чи іншого ступеня автоматизації ШІ схильні приблизно дві третини робочих місць у США та Європі. Близько 7% робітників у США зайняті на роботах, де принаймні половину їхніх завдань можна було б виконати за допомогою генеративного ШІ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні