Apple Vision Pro. Як купити в Україні /Getty Images
Категорія
Інновації
Дата

Окуляри з можливостями MacBook. Apple Vision Pro стали сенсацією у США, але в Україні поки продаються лише на сірому ринку. Скільки це коштує для українських фанів Apple

Apple Vision Pro поки офіційно не з'явилися на українському ринку Фото Getty Images

Окуляри доповненої реальності Apple Vision Pro наробили шуму на американському ринку. Нові супергаджети продаються і в Україні, проте поки що це лише передзамовлення або неофіційні поставки зі значно вищою ціною. Хто знімає всі вершки з фанатів Apple?

«Сьогодні я провів трохи більш ніж 30 хвилин, одягнувши Apple Vision Pro, і побачив майбутнє комп’ютерів», – розповів у своїй статті редактор оглядів Wired Джуліан Чоккатту. Продаж девайсів розпочався у США 2 лютого. Це другий за значущістю продукт у технологічному просторі після iPhone, написав у Х гендиректор OpenAI Сем Альтман.

Що в ньому революційного? Усередині Vision Pro – цілий комп’ютер на чипі M2 Ultra, як у ноутбуках та комп’ютерах Apple. В окулярах користувач може телефонувати, дивитися фільми, грати або користуватися браузером. Якщо підключитися до MacBook, то Vision Pro працює як монітор, відкриваючи вікна прямо у повітрі перед користувачем.

Подібні окуляри створювали й до цього, однак оглядачі Bloomberg, BBC та інших медіа називають їх найкращим пристроєм подібного типу. За 10 днів передпродажу компанія продала близько 200 000 девайсів, писало 29 січня профільне видання MacRumors. 

«Ми отримуємо запити від клієнтів на Apple Vision Pro ще з 2023 року», – зазначає керівник відділу екосистем та транспорту мережі Allo Кирило Котков. Ціна гарнітури змішаної реальності у США – від $3499 за девайс обʼємом памʼяті 256 Гб.

Попри шалений попит на домашньому ринку, компанія поки не оголосила дати старту продажу в інших країнах. У великих українських ритейлерів Rozetka, Allo та «Фокстрот» новинки ще немає. Проте неофіційні продавці вже пропонують купити їх за ціною понад 200 000 грн (близько $5200 в еквіваленті).

Як в Україні продається Apple Vision Pro? 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні