Apple у 2,5 раза скоротила плани з випуску гарнітури Vision Pro – FT /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Apple у 2,5 раза скоротила плани з випуску гарнітури Vision Pro – FT

Getty Images

Техногігант Apple суттєво знизив прогнози щодо виробництва гарнітури доповненої реальності Vision Pro. Причина – складність конструкції пристрою, пише The Financial Times із посиланням на джерела.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Складність дизайну гарнітури та труднощі у виробництві є причиною скорочення прогнозів, пише видання. Водночас плани щодо більш доступної версії пристрою довелося відкласти, зазначають співрозмовники видання, які безпосередньо знайомі з процесом виробництва.  
  • Якщо раніше Apple планувала випустити у 2024 році 1 млн пристроїв, то зараз менше 400 000, кажуть джерела, близькі до Apple і китайської Luxshare, яка збирає Vision Pro.
  • Два китайські постачальники компонентів Vision Pro заявили, що Apple попросила їх поставити в перший рік комплектуючі для 130 000–150 000 пристроїв. 

Контекст

Apple представила Vision Pro 5 червня на щорічній конференції. Гарнітура з доповненою реальністю (AR) позиціонується як найважливіший пристрій Apple після айфону. Компанія розробляла шолом змішаної реальності з 2015 року. 

Apple заявляла, що Vision Pro вартістю $3500 зʼявиться у продажу не раніше 2024 року.

Vision Pro має дизайн, схожий на лижні окуляри. Тонована передня панель охоплює очі користувача, діючи як лінза та приховуючи вентилятор, який проганяє повітря через гарнітуру для охолодження електроніки всередині. На задній панелі Vision Pro є ремінець, який можна замінити, та диск для регулювання щільності прилягання гарнітури. 

На відміну від інших гарнітур доповненої реальності, представлених на ринку, акумулятор Vision Pro не вбудований у пристрій. Провід, що йде ззаду, зʼєднується з акумулятором, який забезпечує до двох годин роботи. У Vision Pro є два дисплеї, по одному для кожного ока, з 23 млн пікселів на кожному. Всі датчики Vision Pro підключені до R1, нового чипа Apple, призначеного для «усунення затримок» і швидкої потокової передачі зображень на дисплей гарнітури.

Програмне забезпечення, на якому працює Vision Pro, – це visionOS, яку Apple описує як «першу ОС, розроблену для базових просторових обчислень». При запуску visionOS включатиме програми, у тому числі програми Unity, які спочатку працюватимуть на Vision Pro, від Adobe (зокрема Lightroom), Microsoft (Office) та програм інших великих розробників. За даними Apple, окрім додатків понад 100 ігор Apple Arcade будуть доступні для гри на VisionOS «у перший день».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні