Співзасновники Revolut
Категорія
Новини
Дата

Стартап українця Яценка Revolut отримав понад $1 млрд виторгу в 2022 році

Співзасновники Revolut Влад Яценко (ліворуч), Микола Сторонський та фінансовий директор Мікко Саловаара

Британський фінтех-стартап Revolut, який заснували українець Влад Яценко і британський підприємець з російським корінням Микола Сторонський, отримав £26,3 млн прибутку в 2021 році. Про це пише The Guardian з посиланням на звіт компанії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За результатами 2021-го року Revolut прозвітував про прибуток – £26,3 млн при виторзі £636 млн. Виторг зріс утричі у порівнянні з 2020 роком.
  • У звіті також зазначається, що компанія наблизилася до отримання банківської ліцензії у Великій Британії. «Я думаю, що ми на останньому етапі. Дійсно на фінішній прямій», – сказав The Guardian фінансовий директор стартапу Мікко Саловаара (Mikko Salovaara).
  • Також фінансовий директор Revolut розповів The Guardian, що виторг компанії в 2022 році (до грудня) становить понад $1 млрд (£830 млн).
  • Він додав, що ліцензія стала кроком до досягнення мети Revolut стати «справді глобальним банком». Це дозволить компанії пропонувати «більший набір послуг нашим клієнтам, зокрема кредит», сказав він.

Контекст

Фінтех-стартап Revolut створили у 2015 році у Лондоні росіянин Микола Сторонський та українець Влад Яценко. У липні 2021 року Revolut залучив $800 млн інвестицій. Компанію оцінили у $33 млрд. На той час акції, які належать Яценку, оцінювалися приблизно в $1,3 млрд. У липні 2021-го американський Forbes оцінив статки Яценка в $1,1 млрд, через те що Revolut непублічна компанія.

У жовтні 2022-го Сторонський відмовився від російського громадянства. Рішення про вихід із громадянства мільярдер ухвалив після введення Києвом санкцій проти його батька – гендиректора «Газпром промгаз» Миколи Сторонського – старшого.

У березні 2022-го Revolut став доступним для українців в ЄС. Фінтех-стартап спростив умови користування додатком для біженців.

Один з головних викликів Revolut — отримання банківської ліцензії у Великій Британії на яку вони очікують з 2021 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні