Категорія
Лідерство
Дата

Ваша команда виснажена? Рішення Metinvest Digital – «дні тиші»: доба без зустрічей і дзвінків. Наскільки ефективний цей інструмент і як його впровадити

День тиші у компанії Metinvest Digital /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною

Українці відчувають втому та вигорання, і через велике психоемоційне навантаження вони сповільнюються. Їм складно виконувати роботу так швидко і якісно, як до вторгнення». Рішення цієї проблеми у Metinvest Digital – «День тиші». Фото Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною

Рівень втоми в українців зростає. Один із наслідків – «вигорання 2.0»: команди працюють повільніше, їм складніше концентруватись і якісно виконувати завдання. Бізнеси винаходять інструменти, аби протистояти цьому. Ідея Metinvest Digital – IT-компанії із близько 900 співробітниками – «День тиші», доба без нарад і дзвінків. Перші результати – краща сфокусованість, більша продуктивність та час на стратегічні задачі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Щодня HR-директорка Metinvest Digital Наталія Лукаш бере участь щонайменше у пʼяти зустрічах. Поза ними – ще декілька дзвінків. «До 100% мого робочого часу йде на спілкування», – каже топменеджерка. 

14 лютого кількість комунікацій різко зменшилась: Лукаш провела одну нараду і декілька колів. Того дня зустрічі та дзвінки – за винятком форс-мажорних – у компанії були заборонені: тривав пілот нової ініціативи «День тиші».

37% українців відчувають втому та вигорання, свідчить соціологічне дослідження Pace Panel від Publicis Groupe Ukraine та Factum Group Ukraine. У світі цей показник сягає 18%, стверджують автори дослідження. «Через велике психоемоційне навантаження люди сповільнюються, – каже Лукаш. – Їм складно виконувати роботу так швидко і якісно, як до вторгнення». 

«День тиші» – рішення проблеми виснаження у Metinvest Digital. За правилами, у цей день команді не можна призначати зустрічі чи проводити дзвінки. Практика допомагає ефективніше працювати, краще зосереджуватись і фокусуватись на стратегічних задачах, каже Лукаш. «У рутині, стрибаючи з зустрічі на зустріч, немає часу подумати хоча б на пару кроків уперед», – пояснює вона. Ще одна перевага «Дня тиші» – завдяки ньому команда може відчути турботу з боку лідерів. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні