Категорія
Життя
Дата

Головний козир – Леді Гага. Оцінка другої частини «Джокера» на IMDb – лише 5,6. Чи варто дивитися стрічку? Ось перші відгуки про фільм

3 хв читання

фільм «Джокер 2» відгуки /кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

У другій частині «Джокера» автори поєднали мюзикл і тюремну драму, а головну роль виконала співачка Леді Гага. Forbes зібрав відгуки про стрічку Фото кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

Фільм «Джокер: Божевілля на двох» виходить у прокат 3 жовтня. Це продовження стрічки 2019 року, що зібрала понад $1 млрд у світовому прокаті й отримала два «Оскари». У другій частині автори поєднали мюзикл і тюремну драму, а головну роль виконала співачка Леді Гага. Forbes зібрав перші відгуки про стрічку від українських глядачів

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Артур Флек ув’язнений у лікарні Аркхем. Він очікує на суд через злочини, які скоїв у образі Джокера. Випадкова зустріч із психіатринею Харлін Квінзель у музичному гуртку змінює життя Флека. Кохання надихає його, але руйнує стратегію захисту в суді.

Фільм «Джокер: Божевілля на двох» режисера Тодда Філіпса є продовженням стрічки 2019 року з Хоакіном Феніксом у головній ролі. Друга частина знята в жанрі мюзиклу, а роль коханої Джокера виконала співачка Леді Гага. Більшість композицій у фільмі – переосмислені джазові хіти ХХ століття. Зокрема, звучать пісні Френка Сінатри та Гарольда Арлена.

Перша частина «Джокера» зібрала понад $1 млрд у світовому прокаті, встановивши рекорд для фільмів із віковим обмеженням 16+. Стрічка була номінована на 11 «Оскарів», нагороди отримали виконавець головної ролі Хоакін Фенікс і авторка музики до фільму Гільдур Ґуднадоттір.

Другий фільм зустрічають не так тепло. На Rotten Tomatoes рейтинг стрічки становить лише 49%, за оцінкою профільних видань. Фільму прогнозують до $150 млн бокс-офісу за перший вікенд при бюджеті понад $200 млн, за інформацією Variety.

Як стрічку оцінюють українські глядачі? Спойлер: головним «джокером» фільму називають Леді Гагу.

Фільм «Джокер: Божевілля на двох» виходить у прокат 3 жовтня. Трейлер фільму. Джерело: Warner Bros. Pictures Ukraine

Валерія Толочина, маркетинг-директорка Megogo

«Джокер: Божевілля на двох» виглядає дуже достойно. У другому фільмі творці вирішили не заглиблюватися в психологічний стан головного героя та витоки його божевілля – ми одразу спостерігаємо, як Джокер стикається з реаліями вʼязниці та судової системи.

Для мене «джокером» фільму стала Леді Гага в ролі Гарлі Квінн. Вона привнесла свій унікальний, трошки божевільний стиль і стала центральною фігурою як у сюжеті, так і в музичних номерах.

фільм «Джокер: Божевілля на двох» /кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

На Rotten Tomatoes рейтинг стрічки «Джокер: Божевілля на двох» становить лише 49%, за оцінкою профільних видань Фото кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

Музика віртуозно інтегрована в сюжет. Думаю, що навіть не шанувальники мюзиклів оцінять музику як потужний емоційний інструмент фільму. Вона доповнює наратив і розкриває внутрішній світ героїв.

Фільм вартий перегляду, щоб замислитися про розвиток суспільства, його недоліки та хвороби, які виливаються в подібних драматичних персонажах та історіях. Перед переглядом раджу освіжити в пам’яті події попередньої частини, щоб повністю зануритися в новий сюжетний поворот.

Інна Гордєєва, кінокритикиня, авторка Telegram-каналу «Нетфлікс Головного Мозку»

Це кіно, яке будуть обговорювати. Після надзвичайної першої частини і касового успіху було зрозуміло: сиквелу – бути. Проте, найімовірніше, це не те кіно, яке ви очікуєте побачити.

Кінематографія та операторська робота Лоуренса Шера неймовірно талановита. Від деяких кадрів можна просто затамувати подих. Музика до фільму, яку написала ісландська віолончелістка Гільдур Ґуднадоттір, проникає крізь шкіру і допомагає відчути біль Артура Флека.

«Джокер», друга частина /кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

«Хоакін Фенікс видає надзвичайний перфоманс», – відгукується кінокритикиня Інна Гордєєва Фото кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

І, звісно, шедевральна акторська робота. Хоакін Фенікс видає надзвичайний перфоманс. Він буде співати, танцювати, битися, падати, плакати – і все це робитиме самовіддано. Леді Гага ідеально вписується в історію – такий собі темний «Ла Ла Ленд» з омажем на 60-ті.

Антон Бокий, маркетинг-директор Intertop Ukraine

Режисер Тодд Філіпс поєднав мюзикл, тюремну драму, судовий трилер і любовну історію. Художні рішення, метафори, музичні номери – цей фільм для справжніх поціновувачів естетики. Іншим буде нудно.

Акторський склад: якщо щодо Хоакіна Фенікса ніхто не сумнівався, і він блискуче повторив на екрані Джокера, то Леді Гага просто вразила! Це не та Гарлі Квінн, яку ми останнім часом асоціюємо тільки з Марго Роббі. Її перфоманси чудові і, мені здається, це одна з найкращих її ролей. Варто відзначити й солідних другорядних виконавців.

Брендан Глісон «Джокер» /Getty Images

Виконавець ролі судді, Брендан Глісон, на прем’єрі стрічки «Джокер: Божевілля на двох» в Лос-Анджелесі, вересень 2024 року Фото Getty Images

Потрібен відповідний настрій, щоб сприймати все, що відбувається на екрані. Життя головного героя Артура Флека – нудне й понуре, але Філіпс показує його як розвагу.

У цьому фільмі все ж є щось обнадійливе на противагу першому «Джокеру» з його атмосферою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд