Категорія
Гроші
Дата

Битва за світло. Ситуація в енергосистемі складніша, ніж узимку 2022–2023 років. Як перемога Усика допоможе українським енергетикам та мільйонам споживачів. Розповідає гендиректор ДТЕК Максим Тімченко

2 хв читання

Гендиректор ДТЕК Максим Тімченко /Антон Забєльський для Forbes Ukraine

Гендиректор ДТЕК Максим Тімченко Фото Антон Забєльський для Forbes Ukraine

Після пʼяти масованих атак Росії по українських електростанціях у квітні – травні 2024-го по всій Україні відбуваються масштабні відключення світла. Вперше з березня 2023-го. ДТЕК намагається максимально відновити енергоблоки ТЕС до настання холодів. Але нам дуже потрібна в цьому допомога світу. Боксер Олександр Усик уже допоміг донести цей меседж. Але зупинятися на цьому не можна.

Олександр Усик переміг. Наша ж битва за світло триває.

Напередодні бою за абсолютне чемпіонство у надважкій вазі Усик опублікував на сторінці в Instagram відеозвернення до світової спільноти про критичний стан енергетики України та необхідність допомоги для відновлення. Він допоміг донести до всього світу важливий меседж: російський енергетичний терор України триває, і через це страждають мільйони українців. 

Лише на офіційних платформах бій Олександра з Тайсоном Ф’юрі подивилися близько пів мільярда людей.

Наш заклик допомогти Україні відновити та захистити енергосистему почули на всіх континентах. Навіть там, де певною мірою відсторонено споглядають за повномасштабним вторгненням в Україну.

Увага світу до України – також перемога. Але зупинятися на цьому не можна.

ДТЕК використовує всі можливості, аби переконати світову спільноту в необхідності допомогти Україні. Енергетична, культурна, спортивна дипломатія – ми говоримо правду про російський енергетичний терор з усіх трибун, сцен, арен, майданчиків і телестудій.

Так, минулого року разом з українськими фотографами випустили книгу про найскладнішу зиму в історії України 2022–2023 років. Ми задокументували цей надважливий історичний період, який продемонстрував, з одного боку, воєнні злочини Росії, а з іншого – єдність української нації. Та активно просували цю фотокнигу засобами культурної дипломатії – презентуючи представникам урядів, посольств та міжнародним партнерам України.

За місяць у Берліні відбудеться Ukrainian Recovery Conference, і «битва за світло» продовжиться й там. Вона триватиме, допоки ми спільними зусиллями не відбудуємо нашу енергосистему, не захистимо її від майбутніх терористичних атак Росії. А до цього ще далеко.

Сьогодні ситуація складніша, ніж узимку 2022–2023 років. Ми втратили 80% генерації ТЕС, 50% ГЕС. Зараз готуємося до наступної зими, яка, вочевидь, знову буде однією з найскладніших в історії незалежної України.

Ми намагаємося максимально відновити енергоблоки ТЕС до настання холодів і зайти (наскільки це можливо) підготовленими у наступний опалювальний сезон. І нам потрібна допомога світової спільності.

Без неї пройти зиму буде надзвичайно складно. Саме тому «битва за світло» стосується кожного. Її ведуть сили ППО, які захищають наше небо. Рятувальники, які першими прибувають на місце російських атак та гасять трансформатори й енергоблоки, що палають. Енергетики, які повертають людям світло. 

У нашій битві беруть участь політики, дипломати, спортсмени, культурні діячі, бізнес. Кожен українець.

Олександр Усик переміг у своїй «битві за світло» в Ер-Ріяді. Він довів нам усім, що українці ніколи не здаються, йдуть до кінця та обов’язково перемагають.

Тепер перемогти мусимо й ми. У нашій спільній битві за світло.

Матеріали по темі
Контриб'ютори співпрацюють із Forbes на позаштатній основі. Їхні тексти відображають особисту точку зору. У вас інша думка? Пишіть нашій редакторці Тетяні Павлушенко – [email protected]

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні