Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«Думаю, буде великий опір». Що про план Маріо Драґі щодо перебудови економіки ЄС на €800 млрд на рік думають у Європі і як Україні скористатися можливими змінами? Пояснює топаналітик із Bruegel

7 хв читання

Маріо Драґі, Емманюель Макрон та Олаф Шольц /Getty Images

Лідери ЄС Маріо Драґі, Емманюель Макрон та Олаф Шольц під час поїздки до Києва у червні 2022 року. Фото Getty Images

Звіт Маріо Драґі про глобальні економічні виклики ЄС та шляхи їх вирішення, що вийшов 9 вересня, порівнюють із Планом Маршалла для повоєнної Європи та Новим курсом у США 1930-х. Що означає цей документ і ключові його висновки для ЄС та України, що хоче стати членом обʼєднання? Forbes поговорив про це з Якобом Кіркегаардом, аналітиком із топового європейського think tank Bruegel.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Понад рік ексголова Європейського центробанку, колишній премʼєр-міністр Італії Маріо Драґі на прохання керівництва Єврокомісії досліджував ключові причини, через які блок став суттєво відставати в економічному плані від інших країн-лідерок світу. 400-сторінковий звіт на цю тему був опублікований 9 вересня.

Один із рецептів вирішення проблеми – збільшити інвестиції в інновації та продуктивність праці в Європі до €800 млрд на рік. «Це приблизно вдвічі більше, ніж під час Плану Маршалла в Європі в кінці 1940-х», – каже Forbes старший науковий співробітник аналітичного центру Bruegel (Брюссель, Бельгія) Якоб Кіркегаард.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд