Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Чи є економічне бронювання у бюджеті-2025? Forbes Ukraine його не знайшов, проте побачив додатковий ресурс на 50 млрд грн. Ділимося розрахунками

3 хв читання

Основа дохідної частини проєкту держбюджету на 2025 рік – це податки. Планується, що податки та збори принесуть бюджету близько 2 трлн грн. Планові податкові надходження «збільшуються на амбітні 18,2%», а найбільше підвищення заплановане з ПДФО – на 45%, написав Данило Гетманцев. Та припустив, що такі показники податкових доходів свідчать про врахування економічного бронювання в розрахунках. Forbes перевірив це припущення та не знайшов йому підтвердження. Проте знайшлися невраховані доходи бюджету більш як на 50 млрд грн тільки за однією статтею.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

На початку тижня голова фінансового Комітету Верховної Ради Данило Гетманцев заявив, коментуючи поданий до Ради проєкт держбюджету на 2025 рік: «Найбільше підвищення [податкових доходів] заплановане з ПДФО – на 45%, що на тлі практично незмінного безробіття може пояснюватись виключно детінізацією з економічним бронюванням».

Урядове спростування не забарилося. У проєкт державного бюджету на 2025 рік надходжень від економічного бронювання не закладено, однозначно заявила міністерка економіки Юлія Свириденко в етері Business Breakfast, організованого Forbes Ukraine.

Вона оцінила потенціал детінізаційного ефекту від економічного бронювання у 100 млрд грн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд