Категорія
Новини
Дата

1,5 млрд грн інвестицій і 1200 робочих місць. В Україні запускають два нових індустріальних парки

На Вінниччині та Івано-Франківщині з’являться два нових індустріальних парки: буде створено понад 1200 робочих місць в переробній галузі. Загальні інвестиції у два індустріальні парки на найближчі три роки мають скласти понад 1,5 млрд грн, йдеться у пресрелізі Мінекономіки.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • До реєстру індустріальних парків внесено два нові індустріальні парки — «Дністер», який розташовано на території Ямпільської міської територіальної громади Могилів-Подільського району Вінницької області, та «Галіція» – на території Калуша Івано-Франківської області. Відповідні рішення уряд ухвалив на засіданні 29 березня 2024 року.
  • Відповідно до концепції індустріального парку «Дністер» на площі 17,2 га буде створено 265 робочих місць у переробній промисловості. Передбачається, що парк буде спеціалізуватись на виробництві паперу та паперових виробів, переробці рослинної продукції та інших сферах діяльності, сумісних із зазначеними.
  • Індустріальний парк «Галіція» буде розташований на площі 19,8 га та забезпечить створення до 1000 робочих місць. Основні виробництва цього парку також будуть спеціалізуватись у сфері переробної промисловості, але основний напрямок роботи передбачатиме виготовлення різноманітних будівельних матеріалів. 
  • На території парку буде започатковано виробництво будівельних матеріалів із глини, виробництво цементу, вапна та гіпсових сумішей, а також виготовлення виробів із бетону, гіпсу та цементу. 
  • Також інвестори планують розпочати виробництво машин і устаткування, запровадити переробку промислових та побутових відходів, займатись науково-технічною діяльністю, а також створити підприємства, які працюватимуть з альтернативною енергетикою та над зберіганням енергії.

Контекст

На початок лютого 2024-го до офіційного реєстру Мінекономіки внесено 75 індустріальних (промислових) парків. 

Серед приватних компаній, які розвивають індустріальні парки в Україні, – UFuture Василя Хмельницького, Dragon Capital Томаша Фіали, група «Епіцентр К» Олександра та Галини Герег, Uparks Бориса Шестопалова та інші.

Торік група «Епіцентр К» стала ініціатором створення парку «Вуглецево-нейтральний Еко Агро Хаб Поділля «Городок» у Хмельницькій області. 

Також минулого року співзасновник HD-group і GFS Group Борис Шестопалов ініціював будівництво індустріального парку Volia Agri-Food Park у Вінниці.

Інвестиційна компанія Dragon Capital ввела в експлуатацію першу чергу індустріального парку М10 Lviv Industrial Park.

2 лютого уряд зареєстрував індустріальний парк «Універсал Індастрі». Він розташований у селищі Рокитне Білоцерківського району Київської області на території 13,3 га. У новому парку планується залучити інвестиції у виробництво будівельних металевих конструкцій і готових металевих виробів, машин й устаткування, а також харчових продуктів. З інвесторами попередньо узгоджено, що в ІП буде вкладено 735 млн грн.

1 березня уряд включив до Реєстру індустріальних (промислових) парків «Смарт Тех Індастрі». Цей парк планує залучати інвестиції в переробку зерна кукурудзи для виробництва борошна та кормів для тварин. Він розташований на 13 га у Лубенському районі на Полтавщині.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні