Категорія
Новини
Дата

69% українських компаній мають антикризовий план на випадок ескалації – опитування

69% українських підприємців мають або розробляють антикризовий план дій. 85% з них розробляли плани самостійно на рівні топменеджменту та робочих груп у компаніях. Про це свідчать результати опитування представників бізнесу, яке провела бізнес-школа Українського католицького університету (LvBS).

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У кризовому менеджменті на сьогодні є два варіанти планів: BCP (Business Continuity plan) та ERP (Emergency Response plan). Згідно з опитуванням, 43% розробили BCP або ERP, 26% – у процесі підготовки. Тільки 2% респондентів не планують розглядати альтернативний план дій у разі ескалації, розповіла СЕО бізнес-школи Ярина Бойчук.
  • Більшість опитаних роботодавців (73%) активно комунікують задля підтримки співробітників. 15% респондентів не проводять таких кампаній, 12,2% – ще не розпочали комунікації. Серед інструментів комунікації – листи від менеджменту та загальні зустрічі (55%), постійне інформування співробітників щодо ситуації в країні та у компанії (45,6%), обговорення пунктів антикризового плану з командами (34,2%), навчання щодо надання першої домедичної допомоги (18,1%).
  • Анонімне опитування проходило 16–21 лютого, опитані 150 респондентів, які є учасниками та випускниками програм LvBS. Понад половина опитаних (66%) – представники середнього бізнесу в Україні, здебільшого це власники й топменеджери (65%), а також спеціалісти з управління персоналом (22%). Серед опитаних: 47% працюють у галузі ІТ; 37% – у медичному, освітньому, фінансовому, громадському секторі, будівництві та HoReCa; 16% – належать до промисловості.

Контекст

Бізнес-школа LvBS заснована у Львові 14 років тому Українським католицьким університетом та провідними компаніями з різних галузей. LvBS перебуває у постійному контакті з лідерами бізнесів, які входять до спільноти бізнес-школи, та досліджує, які кризові фактори найбільше впливають на український бізнес.

Президент РФ Володимир Путін визнав «незалежність» псевдореспублік ОРДЛО, Держдума ратифікувала договори «про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу» з так званими «ЛНР» та «ДНР», після чого Росія ввела війська в ОРДЛО. Україна кваліфікує дії РФ як порушення суверенітету та територіальної цілісності держави, заявив президент Володимир Зеленський.

Зеленський підписав указ про призов військовослужбовців запасу через збільшення військової загрози з боку Росії. Йдеться виключно про громадян, зарахованих до оперативного резерву, наголосив він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні