Категорія
Новини
Дата

Росія визнала псевдореспубліки ОРДЛО. Держдума ратифікувала договори про «дружбу та взаємодопомогу» з «Л/ДНР»

Держдума РФ ратифікувала договори про «дружбу, співпрацю та взаємну допомогу» із так званими «Л/ДНР», засідання Держдуми у вівторок транслювало РБК. Укази про визнання «незалежності» псевдореспублік ОРДЛО президент країни-агресора Володимир Путін підписав у понеділок.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Держдума підтримала рішення про ратифікацію договорів про «дружбу, співпрацю та взаємну допомогу» з псевдореспубліками ОРДЛО.
  • Рішення одноголосно підтримали 400 депутатів Держдуми на засіданні у вівторок.
  • Парламент РФ також проголосував за поправку аби ратифікації набрали чинності не через 10 днів, а якнайшвидше – після офіційного опублікування.

Контекст

Президент РФ Путін визнав «незалежність» псевдореспублік ОРДЛО. Про підписання відповідних указів він повідомив у записаному відеозверненні до росіян, документи підписав у Кремлі у присутності ватажків терористів. Свою промову він виголошував майже годину, загрожуючи Україні, НАТО та США.

Росія направила на схід України війська «для підтримки миру». У «документах», опублікованих на офіційному інтернет-порталі правової інформації Росії, йдеться про підготовку договору «про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу», а також про підготовку переговорів «про встановлення дипломатичних відносин». Росія зможе будувати свої військові бази в ОРДЛО – якщо ратифікує так звану «угоду про дружбу».

Україна кваліфікує останні дії РФ як порушення суверенітету та територіальної цілісності держави та покладає всю відповідальність за наслідки на політичне керівництво Росії, заявив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців у ніч проти 22 лютого.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні