Категорія
Новини
Дата

Санкції проти Росії, призов резервістів, скасування зустрічі Блінкена та Лаврова. Головні новини

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призов резервістів, союзники України вводять санкції проти країни-агресора, саміту Байдена та Путіна поки що не буде. Головні події минулої ночі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Санкції США, Канади та Японії

США запроваджують перший пакет санкцій проти Росії за визнання «незалежності» псевдореспублік ОРДЛО, повідомив президент Джо Байден у своєму зверненні. Санкції включають заходи проти російських еліт, суверенного боргу та двох банків.

Канада запроваджує нові санкції проти Росії, повідомило CBC із покликанням на прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Санкції включають заборону канадцям на будь-які фінансові операції з ОРДЛО. Також канадцям буде заборонено операції з суверенним боргом Росії та мати справу з двома підтримуваними державою російськими банками. Санкції буде запроваджено проти російських депутатів, які проголосували за визнання ОРДЛО.

Японія запровадила санкції проти РФ, сказав премʼєр-міністр Фуміо Кісіда. Як пише Reuters, мова йде про заборону випуску російських облігацій у Японії та заморожування активів деяких росіян. Дії РФ порушили суверенітет України, сказав Кісіда і закликав Росію повернутися до переговорів. Японія готова вжити додаткових кроків у разі погіршення ситуації, наголосив він.

Указ про призов резервістів

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призов військовослужбовців запасу через збільшення військової загрози з боку Росії. Йдеться виключно про громадян, зарахованих до оперативного резерву, наголосив Зеленський. «Маємо підвищити готовність українського війська до всіх можливих змін в оперативній обстановці», – сказав він. Президент запевнив, що потреби в оголошенні загальної мобілізації немає.

Блінкен скасував зустріч із Лавровим: саміту Байдена та Путіна не буде

Держсекретар США Ентоні Блінкен скасував зустріч із головою МЗС Росії Сергієм Лавровим у Женеві 24 лютого, повідомляє Reuters. Блінкен надіслав Лаврову листа, в якому повідомив про скасування зустрічі з ним. «Тепер, коли ми бачимо, що вторгнення починається, і Росія ясно заявила про свою повну відмову від дипломатії, немає сенсу проводити цю зустріч», – сказав він.

Президент США Джо Байден не братиме участі у саміті з президентом РФ Володимиром Путіним, сказала прессекретарка Білого дому Джен Псакі. «Дипломатія не може бути успішною, якщо Росія не змінить курс», – наголосила вона.

Зброя від Канади

В Україну прибула друга партія летальної зброї від Канади, повідомила міністр оборони Канади Аніта Ананд у Twitter. «Це нове вторгнення Росії абсолютно неприйнятне, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну, оскільки країна захищає свій суверенітет та незалежність», – сказала вона.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні