Adidas починає розслідування після звинувачень співробітників на адресу Каньє Веста /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Adidas починає розслідування після звинувачень співробітників на адресу Каньє Веста

Getty Images

Німецький виробник спортивних товарів Adidas розпочав розслідування тверджень про неналежну поведінку Каньє Веста щодо співробітників, пише Reuters. Минулого місяця бренд припинив співпрацю з репером і модельєром.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Adidas заявив, що ініціював розслідування після отримання анонімного листа з кількома звинуваченнями на адресу музиканта, який також відомий як Є (Ye).
  • Розслідування йде за матеріалом журналу Rolling Stone, в якому детально описані ймовірної випадки неналежної поведінки Є щодо співробітників та потенційних співробітників. Rolling Stone навів коментарі більш ніж двох десятків колишніх співробітників Yeezy та Adidas. Відповідно до матеріалу, колишні члени команди надіслали Adidas анонімного листа, в якому сказали, що вище керівництво компанії знало про поведінку Веста, але «закривало очі» і «вимикало свій моральний компас».
  • «Наразі неясно, чи правдиві звинувачення, висловлені в анонімному листі, – заявив представник Adidas агентству Reuters. – Проте ми дуже серйозно ставимося до цих звинувачень і вирішили негайно розпочати незалежне розслідування з цього питання».
  • Union Investment, якій належить 0,76% акцій Adidas, звернулася до компанії із проханням надати додаткову інформацію. «Adidas має розкрити інформацію про те, коли керівництво і наглядова рада вперше були поінформовані про внутрішні звинувачення», – заявила Reuters Янне Вернінг, яка очолює ESG Capital Markets & Stewardship в Union Investment.
  • В останні місяці Є викликав суперечки, публічно розірвавши великі корпоративні звʼязки та влаштувавши у соціальних мережах випади проти інших знаменитостей. Його облікові записи в Twitter і Instagram були обмежені, а платформи соціальних мереж видалили деякі з його повідомлень, які користувачі засудили як антисемітські.

Контекст

Антисемітські випади в соцмережах, на концертних виступах та в пресі обійшлися популярному реперу Каньє Весту в $1,5 млрд. Усі великі фірми, які він рекламував, і головний партнер – німецька Adidas, розірвали з ним відносини.

Музикант працював з Adidas із 2013-го. Лінійка супердорогих кросівок Yeezy, які він створив разом із компанією, стала неймовірно популярною. Це, на думку Веста, робило його недоторканним. На продаж спортивного взуття Yeezy припадає 4–8% виторгу Adidas, підрахували аналітики інвестиційного банку Cowen. Угода з німецькою компанією з виробництва спортивного одягу принесла реперу $1,5 млрд. Своїми антисемітськими випадами Є підставив Adidas під удар. Його засновників і до цього звинувачували у зв’язках з нацистами, а коли антисемітизм Є почали обговорювати відомі голлівудські продюсери, громадський тиск на Adidas посилився. Висловлювання репера підняли хвилю гніву, від компанії вимагали розірвати відносини з Є. Кілька тижнів Adidas зберігала мовчання і лише 6 жовтня заявила, що «аналізує» своє партнерство з Є.

Без контракту Adidas статки Є Forbes оцінює у $400 млн. До них входить нерухомість, гроші, каталог музичних творів і 5% у компанії Skims, що займається пошиттям одягу для колишньої дружини репера Кім Кардаш’ян (джерело, близьке до Skims, повідомило Forbes, що Є не має стосунку до бренда з 2019 року).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні