Adidas починає розслідування після звинувачень співробітників на адресу Каньє Веста /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Adidas починає розслідування після звинувачень співробітників на адресу Каньє Веста

2 хв читання

Getty Images

Німецький виробник спортивних товарів Adidas розпочав розслідування тверджень про неналежну поведінку Каньє Веста щодо співробітників, пише Reuters. Минулого місяця бренд припинив співпрацю з репером і модельєром.

Ключові факти

  • Adidas заявив, що ініціював розслідування після отримання анонімного листа з кількома звинуваченнями на адресу музиканта, який також відомий як Є (Ye).
  • Розслідування йде за матеріалом журналу Rolling Stone, в якому детально описані ймовірної випадки неналежної поведінки Є щодо співробітників та потенційних співробітників. Rolling Stone навів коментарі більш ніж двох десятків колишніх співробітників Yeezy та Adidas. Відповідно до матеріалу, колишні члени команди надіслали Adidas анонімного листа, в якому сказали, що вище керівництво компанії знало про поведінку Веста, але «закривало очі» і «вимикало свій моральний компас».
  • «Наразі неясно, чи правдиві звинувачення, висловлені в анонімному листі, – заявив представник Adidas агентству Reuters. – Проте ми дуже серйозно ставимося до цих звинувачень і вирішили негайно розпочати незалежне розслідування з цього питання».
  • Union Investment, якій належить 0,76% акцій Adidas, звернулася до компанії із проханням надати додаткову інформацію. «Adidas має розкрити інформацію про те, коли керівництво і наглядова рада вперше були поінформовані про внутрішні звинувачення», – заявила Reuters Янне Вернінг, яка очолює ESG Capital Markets & Stewardship в Union Investment.
  • В останні місяці Є викликав суперечки, публічно розірвавши великі корпоративні звʼязки та влаштувавши у соціальних мережах випади проти інших знаменитостей. Його облікові записи в Twitter і Instagram були обмежені, а платформи соціальних мереж видалили деякі з його повідомлень, які користувачі засудили як антисемітські.

Контекст

Антисемітські випади в соцмережах, на концертних виступах та в пресі обійшлися популярному реперу Каньє Весту в $1,5 млрд. Усі великі фірми, які він рекламував, і головний партнер – німецька Adidas, розірвали з ним відносини.

Музикант працював з Adidas із 2013-го. Лінійка супердорогих кросівок Yeezy, які він створив разом із компанією, стала неймовірно популярною. Це, на думку Веста, робило його недоторканним. На продаж спортивного взуття Yeezy припадає 4–8% виторгу Adidas, підрахували аналітики інвестиційного банку Cowen. Угода з німецькою компанією з виробництва спортивного одягу принесла реперу $1,5 млрд. Своїми антисемітськими випадами Є підставив Adidas під удар. Його засновників і до цього звинувачували у зв’язках з нацистами, а коли антисемітизм Є почали обговорювати відомі голлівудські продюсери, громадський тиск на Adidas посилився. Висловлювання репера підняли хвилю гніву, від компанії вимагали розірвати відносини з Є. Кілька тижнів Adidas зберігала мовчання і лише 6 жовтня заявила, що «аналізує» своє партнерство з Є.

Без контракту Adidas статки Є Forbes оцінює у $400 млн. До них входить нерухомість, гроші, каталог музичних творів і 5% у компанії Skims, що займається пошиттям одягу для колишньої дружини репера Кім Кардаш’ян (джерело, близьке до Skims, повідомило Forbes, що Є не має стосунку до бренда з 2019 року).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні