Категорія
Новини
Дата

Виводити з кризи Adidas буде колишній CEO Puma

Колишній головний виконавчий директор Puma SE Бйорн Гульден очолить Adidas AG з 1 січня 2023 року, йдеться у повідомленні виробника спортивних товарів. Компанія намагається вийти з кризи, останнім етапом якої стало розірвання партнерства з американським репером Каньє Вестом, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Нинішній керівник Каспер Рорстед, який керує компанією з 2016 року, піде у відставку 11 листопада – раніше, ніж очікувалося. До кінця року обовʼязки CEO Adidas виконуватиме фінансовий директор компанії Харм Олмейєр.
  • Перед 57-річним Гульденом ставлять завдання вивести Adidas із кризи, спричиненої конфліктом з репером Ye, відомим також як Каньє Вест, після серії його образливих і антисемітських висловлювань у твіттері.
  • Adidas припинить виробництво товарів лінійки Yeezy, створеної у колаборації з Вестом. На Yeezy припадає близько 8% всіх продажів компанії. Очікується, що розрив контракту знизить чистий прибуток Adidas у 2022 році на €250 млн.
  • Гульден «надзвичайно добре знає галузь і спирається на багату мережу в сфері спорту та роздрібної торгівлі», – сказав Томас Рабе, голова наглядової ради Adidas. 

Контекст

У жовтні Adidas розірвав контракт із Ye, заявивши, що «не терпітиме мови ненависті». Це сталося після того, як репер залишив низку антисемітських коментарів у соцмережах, а також назвав кампанію Black Lives Matter обманом. Перед цим Каньє Вест вийшов на Тижні моди в Парижі у толстовці з написом White Lives Matter. Раніше відносини з репером розірвали бренди Gap та Balenciaga, а його акаунти у Твіттері та Інстаграмі були заблоковані.

Адаптація має пройти плавно для нового гендиректора, зазначає агентство. По-перше, штаб-квартира Adidas розташована майже поруч з Puma – на околиці баварського міста Герцогенаурах. По-друге, Гульден працював в Adidas старшим віце-президентом з одягу та аксесуарів з 1992 по 1999 рік. Крім того, він деякий час очолював датську ювелірну компанію Pandora.

Наразі Adidas намагається повернути клієнтів у Китаї, колись її ринку, що швидко розвивався. У першій половині 2022 року продажі там впали на третину через бойкот споживачів і труднощі із залученням місцевих знаменитостей для продажу своєї продукції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні