Категорія
Новини
Дата

Airbus заявила, що відмовиться від російського титану протягом кількох місяців

1 хв читання

Корпорація Airbus планує протягом кількох місяців повністю відмовитися від російського титану, повідомив голова оборонного та космічного підрозділу європейського авіабудівника Міхаель Шольгорн, пише Reuters.

Ключові факти

  • «Ми перебуваємо в процесі розриву звʼязків із Росією щодо титану. Це питання місяців, а не років», – сказав Шольгорн на брифінгу в Мюнхені. 
  • За його словами, наразі Airbus все ще закуповує «певний відсоток» російського титану для виробництва цивільних літаків, але компанія знаходиться «на шляху до незалежності від нього».
  • Airbus заявила, що намагається знайти альтернативних постачальників, тоді як конкурент Boeing призупинив закупівлі титану з РФ.
  • Джерела агентства в галузі повідомили, що компанія збільшила закупівлі із США і Японії, а також вивчає нових партнерів. Проте сертифікація нових постачальників за суворими аерокосмічними стандартами може зайняти роки.

Контекст

Дані звіту Airbus за 2019 рік свідчать, що у минулому військові гелікоптерні програми NH90 і Tiger покладалися на російський титан.

Президент України Володимир Зеленський неодноразово закликав уряди Заходу посилити економічні санкції проти Росії. Але у квітні Airbus заявила, що санкції проти стратегічного металу завдадуть шкоди аерокосмічній галузі, але майже не зашкодять економіці РФ.

До російського вторгнення в Україну Airbus купувала 65% необхідного їй титану у російської компанії «ВСМПО-Авісма», яка є найбільшим світовим постачальником титану. Наразі титан залишається поза межами санкцій, запроваджених після вторгнення Росії в Україну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні