Категорія
Новини
Дата

Boeing припиняє закупівлю російського титану – WSJ

Американська компанія Boeing припинила закупівлю російського титану після вторгнення РФ в Україну, пише The Wall Street Journal

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Boeing припинила закупівлю російського титану, закрила свої офіси в Москві та Києві та припинила відправляти запчастини для літаків російським авіакомпаніям, пише видання. 
  • У компанії поки що не кажуть, що робитимуть зі своїм спільним підприємством Ural Boeing Manufacturing, яким володіють 50 на 50 з російським «Ростехом».
  • Boeing отримує близько третини титану з Росії, а решту – зі США, Японії, Китаю та Казахстану, повідомила речниця Boeing. «Різноманітність джерел титану забезпечують достатні запаси для виробництва літаків, і ми продовжуватимемо робити правильні кроки для забезпечення довгострокової безперервності», – заявили в компанії.

Контекст

Титанове партнерство Boeing і РФ розпочалося в 1991 році. Американська компанія інвестувала значні кошти в Росію та Україну, відкриваючи офіси для інженерів та співробітників служби підтримки клієнтів в обох країнах. 

Boeing в останні місяці накопичувала титан, шукаючи додаткових постачальників з огляду на можливі антиросійські санкції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні