Категорія
Новини
Дата

Boeing припиняє закупівлю російського титану – WSJ

1 хв читання

Американська компанія Boeing припинила закупівлю російського титану після вторгнення РФ в Україну, пише The Wall Street Journal

Ключові факти

  • Boeing припинила закупівлю російського титану, закрила свої офіси в Москві та Києві та припинила відправляти запчастини для літаків російським авіакомпаніям, пише видання. 
  • У компанії поки що не кажуть, що робитимуть зі своїм спільним підприємством Ural Boeing Manufacturing, яким володіють 50 на 50 з російським «Ростехом».
  • Boeing отримує близько третини титану з Росії, а решту – зі США, Японії, Китаю та Казахстану, повідомила речниця Boeing. «Різноманітність джерел титану забезпечують достатні запаси для виробництва літаків, і ми продовжуватимемо робити правильні кроки для забезпечення довгострокової безперервності», – заявили в компанії.

Контекст

Титанове партнерство Boeing і РФ розпочалося в 1991 році. Американська компанія інвестувала значні кошти в Росію та Україну, відкриваючи офіси для інженерів та співробітників служби підтримки клієнтів в обох країнах. 

Boeing в останні місяці накопичувала титан, шукаючи додаткових постачальників з огляду на можливі антиросійські санкції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні