Категорія
Новини
Дата

Акції Netflix обвалилися на 20%. Прогноз щодо зростання підписників набагато нижчий від очікуваного

Акції стрімінгового сервісу Netflix впали на 20% після публікації прогнозу зростання підписників, пише The Wall Street Journal. Аналітики прогнозували набагато більше зростання.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У першому кварталі 2022 року Netflix очікує зростання підписників на 2,5 млн, тоді як за аналогічний період минулого року він становив 4 млн. Аналітики прогнозували зростання на 5,8 млн, пише WSJ.
  • Кількість підписників у четвертому кварталі 2021 року збільшилась на 8,3 млн. Це менше, ніж за аналогічний період 2020 року (8,5 млн).
  • Зростання підписників поки що не «повернулося до рівнів, що існували до COVID-19», заявили в Netflix. Серед причин компанія називає поширення коронавірусу і економічні труднощі в деяких країнах, зокрема Латинської Америки.
  • Виторг Netflix за квартал зріс на 16% до $7,71 млрд, що відповідає прогнозам аналітиків. Квартальний прибуток досяг $607,4 млн порівняно з $542,2 млн роком раніше.

Контекст

Одним із факторів зниження прогнозів може бути зростаюча конкуренція. Netflix доводиться конкурувати з новими стрімінговими платформами, включаючи Disney+ та HBO Max. У грудні на Disney+ та Paramount+ спостерігався сплеск завантажень додатків, зазначають аналітики UBS.

Раніше Netflix підвищив ціну на підписку у США та Канаді, що стало першим підвищенням із 2020 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні