Категорія
Новини
Дата

Акціонери виробника «Моршинської» і «Миргородської» оскаржують арешт корпоративних прав

Українські та британські акціонери IDS Ukraine оскаржують арешти активів найбільшого виробника бутильованої води в Україні в судах першої інстанції. Про це сказав в інтервʼю Forbes один із акціонерів виробника «Моршинської» Всеволод Білас.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • «Інтернешнл Дістріб’юшн Сістемз Лімітед» та інші компанії, які є опосередкованими акціонерами, а також учасниками української групи компаній, оскаржують арешти в судах першої інстанції, повідомив Білас. Він додав, що було арештовано 100% корпоративних прав, а не частки тих опосередкованих акціонерів, до яких у держави є питання. 
  • «Безумовно, в умовах війни з Росією держава має захищати свої інтереси і, якщо треба, впроваджувати санкції. Ми, акціонери IDS Ukraine, це розуміємо, але прагнемо донести в судах і свою позицію: є ще інші акціонери, права та законні інтереси яких порушуються через арешт усіх корпоративних прав компаній групи IDS Ukraine», – зазначив він.
  • Він повідомив, що слідчих дій допоки не було. «Корпоративні права арештовано, отже, держава убезпечила себе від зміни власника, а будь-які подальші слідчі дії, як правило, призводять до дестабілізації операційної діяльності, в якій ні ми, ні держава не зацікавлені», – додав Білас.

Контекст

23 листопада стало відомо, що до АРМА передали корпоративні права семи підприємств з виробництва та продажу питної води. Йдеться про найбільшого виробника бутильованої води в Україні – IDS Ukraine, яка випускає відомі марки «Моршинська» та «Миргородська». Одні з акціонерів компанії – Михайло Фрідман та партнери, які є також співвласниками «Альфа-груп».

Корпоративні права суд заарештував ще на початку червня. Загальна сума арештованих цінних паперів та грошових коштів становить 53,4 млн грн, повідомили в БЕБ й Офісі генпрокурора. Слідство тоді звинуватило російських акціонерів у намаганнях вивести зі своєї власності активи, розташовані на території України. Це два заводи – в Моршині Львівської області та Миргороді Полтавської, дистрибуційна компанія IDS та оператор доставки води IDS Aqua Service.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні