Категорія
Новини
Дата

Amazon планує закрити три склади у Великій Британії, де працюють 1200 співробітників, через скорочення витрат

Американська компанія Amazon має намір закрити три склади у Великій Британії, що торкнеться 1200 робочих місць, але працівникам мають надати можливість перевестися в інші підрозділи гіганта онлайн-торгівлі, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанія заявила, що розпочала консультацію із закриття цього року, на одному з найбільших ринків Amazon за межами США, трьох старих складів у Хемел-Хемпстеді, Донкастері та Гуроці.
  • За словами Amazon, 1200 співробітникам буде надано можливість змінити робочі місця всередині компанії, а ті, хто працює на перших двох майданчиках, перейдуть на інші склади поблизу. 
  • Amazon каже, що має 30 великих складів у країні
  • У компанії заявили, що планують відкрити два нових склади в центральній та північно-східній частинах Великої Британії протягом наступних трьох років, що створить 2500 нових робочих місць.

Контекст

Ще в листопаді повідомлялося, що Amazon скоротить 10 000 працівників, що становить близько 3% корпоративного та 1% глобального штату гіганта електронної комерції.

Загалом в Amazon станом на вересень минулого року працювало близько 1,5 млн осіб.

Гігант онлайн-торгівлі заявив раніше цього місяця, що хоче скоротити 18 000 посад по всьому світу, готуючись до уповільнення зростання, оскільки споживачі та підприємства скорочують витрати внаслідок високої інфляції.

Заплановане закриття британських складів не є частиною ширшої реструктуризації, яка, в основному, стосується нескладських функцій у сфері електронної комерції та управління персоналом.

Крім того, британський бізнес Amazon також зіткнувся з вимогами підвищення заробітної плати з боку складського персоналу, близько 300 з яких планують оголосити страйк 25 січня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні