Категорія
Новини
Дата

Amazon скоротить понад 18 000 працівників. Компанія визнала, що найняла забагато людей під час пандемії

Американська компанія Amazon скоротить понад 18 000 співробітників. Про це заявив гендиректор онлайн-ретейлера Енді Джессі, пише Bloomberg. За його словами, це передбачає річний план компанії. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія ухвалила таке рішення на тлі невизначеності в економіці. Також у компанії визнали, що найняли занадто багато людей під час пандемії.
  • За словами Джессі, тоді керівництво компанії попередило співробітників про можливі додаткові скорочення.
  • Звільнять людей переважно з відділів продажу та найму персоналу.
  • Інвестори Amazon позитивно відреагували на останні спроби затягнути пояси, припускаючи, що це може збільшити прибутки компанії. Акції піднялися майже на 2% наприкінці торгів після того, як WSJ уперше повідомила про плани Amazon.

Контекст

Ще в листопаді повідомлялося, що Amazon скоротить 10 000 працівників, що становить близько 3% корпоративного та 1% глобального штату гіганта електронної комерції.

Загалом в Amazon станом на вересень минулого року працювало близько 1,5 млн осіб.

Раніше засновник корпорації Amazon Джефф Безос заявив, що має намір направити більшу частину свого статку на благодійність. Крім того, він закликав усіх готуватися до найгіршого.

Зміна бізнес-моделей і нестабільна економіка спричинили скорочення в технологічній галузі. Ілон Маск вдвічі скоротив кількість співробітників Twitter після купівлі компанії. 

Meta, материнська компанія Facebook і Instagram, оголосила про звільнення 11 000 співробітників, приблизно 13% робочої сили. 

Виробник корпоративного програмного забезпечення Salesforce Inc. минулого тижня заявив, що звільнив сотні співробітників із відділів продажів. 

Snap Inc., материнська компанія конкуруючого додатку Snapchat, також зменшує витрати, заявивши в серпні, що скоротить 20% своєї робочої сили.

Apple та Alphabet сповільнили чи призупинили набір співробітників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні