Категорія
Новини
Дата

Amazon скоротить 10 000 працівників, попри початок сезону святкових покупок – NYT

Amazon скоротить 10 000 працівників, що становить близько 3% корпоративного та 1% глобального штату гіганта електронної комерції. Про це пише The New York Times з посиланням на обізнані джерела.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зміни торкнуться зокрема департаментів рекрутингу, організації пристроїв, голосового помічника Alexa.
  • Заплановане скорочення Amazon під час сезону святкових покупок – коли компанія зазвичай цінує стабільність – показує, як швидко погіршення світової економіки тисне на неї.
  • З квітня по вересень компанія припинила співпрацю з 80 000 фахівцями, у жовтні – відкликала 10 000 вакансій та заморозила найм на наступні кілька місяців.
  • Як зазначає видання, Amazon також стане однією з перших компаній, яка звільнить працівників, за утримання яких вона ще недавно боролася. Цього року гігант електронної комерції більш ніж удвічі збільшив ліміт грошової винагороди для своїх технічних працівників, посилаючись на «особливо конкурентний ринок праці».

Контекст

Зміна бізнес-моделей і нестабільна економіка спричинили скорочення в технологічній галузі. Цього місяця Ілон Маск вдвічі скоротив кількість співробітників Twitter після покупки компанії. 

Минулого тижня Meta, материнська компанія Facebook і Instagram, оголосила про звільнення 11 000 співробітників, приблизно 13% робочої сили. 

Виробник корпоративного програмного забезпечення Salesforce Inc. минулого тижня заявив, що звільнив сотні співробітників із відділів продажів. 

Snap Inc., материнська компанія конкуруючого додатку Snapchat, також зменшує витрати, заявивши в серпні, що скоротить 20% своєї робочої сили.

Apple Inc., Amazon.com Inc. та Alphabet Inc. сповільнили чи призупинили набір співробітників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні