Категорія
Новини
Дата

Amazon тестує роботаксі Zoox на дорогах зі співробітниками в якості пасажирів

Підрозділ безпілотних транспортних засобів Amazon.com Inc – Zoox – успішно протестував роботаксі зі співробітниками як пасажирами на дорозі загального користування, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Випробування, проведене 11 лютого між двома будинками у штаті Каліфорнія, було частиною запуску безкоштовної служби доставки співробітників, яка також допоможе компанії вдосконалити свої технології.
  • Генеральний директор Айша Еванс відмовився повідомити терміни комерційного запуску роботаксі, для якого будуть потрібні додаткові дозволи уряду.
  • Робот-таксі Zoox, створений як повністю автономний транспортний засіб з нуля, а не як модернізація існуючих автомобілів для самостійного водіння, поставляється без кермового колеса або педалей і вміщує чотирьох пасажирів.
  • Інтернет-магазин Amazon, який активно впроваджує технології безпілотного водіння, купив Zoox за $1,3 млрд у 2020 році.
  • Технічний керівник Zoox Джессі Левінсон сказав, що компанія обачно підходить до свого зростання, але все ще знаходиться на шляху до досягнення кількості штату 2500 співробітників цього року в порівнянні з трохи менше 2000 співробітників на початку року.

Контекст

Сегмент автоматизованих транспортних засобів у галузі розвивався не так швидко, як спочатку очікувалося, оскільки технологія виявилася складною для освоєння. 

Минулої осені Ford Motor Co та Volkswagen AG оголосили про закриття свого безпілотного автомобіля Argo AI та зосередження уваги на технології допомоги водію. Компанії, що все ще займаються розробкою цієї технології, включають підрозділ Cruise від General Motors Co та Waymo від Alphabet Inc.

У 2021 році стартап Cruise, що за підтримки General Motors займається розробкою самокерованих автомобілів, підписав контракт із дорожньо-транспортним відомством Дубая про запуск безпілотних таксі до 2023 року. Це перше місто в світі, яке уклало контракт із виробником безпілотних авто. Cruise має поставити місту 4000 безпілотних авто до 2030 року. Влада Дубая прагне до 2030 року зробити чверть міського транспорту повністю автономним.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні