Категорія
Новини
Дата

Американський брокер Interactive Brokers відмовляється від рублів. Раніше він заборонив росіянам відкривати нові позиції

З 31 липня американський брокер Interactive Brokers (IB) не прийматиме рублі для поповнення клієнтських рахунків. Інформацію про це підтвердили РБК два клієнти американського брокера. Раніше IB приймав карбованцеві перекази на рахунки тільки від тих банків, щодо яких не було введено санкції.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Після 31 липня IB припинить прийом переказів у рублях, більш детальна інформація про це буде розіслана клієнтам у найближчі кілька днів, зазначив спеціаліст підтримки брокера. Ще один клієнт показав повідомлення техпідтримки, згідно з яким конвертувати рублі в долари, відкривати чи збільшувати рублеві позиції не можна вже зараз.
  • Раніше IB приймав рублеві перекази на рахунки тільки від тих російських банків, щодо яких не було введено санкції.
  • Рішення брокера щодо російської валюти може бути повʼязане зі збільшенням транзакцій – перекази в рублях в IB були безкоштовними, а за валюту стягувалася комісія. 
  • Незважаючи на всі нові обмеження, про припинення роботи IB з росіянами не йдеться. Російські резиденти все ще можуть відкрити рахунок у американського брокера.

Контекст

З 14 червня IB заборонив росіянам відкривати нові позиції (довгі чи короткі) із цінними паперами ЄС. Вхідні та вихідні переклади також підпадали під цю заборону. Це було повʼязано з санкціями ЄС, які передбачають заборону на продаж та передачу російським фізичним та юридичним особам цінних паперів компаній із країн ЄС, випущених після 12 квітня 2022 року.

Раніше брокер попереджав про ризики блокувань акаунтів росіян та заморозки всіх транзакцій, включаючи введення та виведення коштів у разі введення відповідних санкцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні