Категорія
Новини
Дата

Американський First Citizens Bank погодився купити збанкрутілий Silicon Valley Bank

Американський First Citizens Bank уклав угоду про купівлю та передачу всіх депозитів та кредитів Silicon Valley Bank (SVB), пише Bloomberg. Угода включає покупку активів SVB на суму близько $72 млрд зі знижкою $16,5 млрд, повідомила Федеральної корпорації зі страхування депозитів (FDIC).

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Цінні папери та інші активи на суму близько $90 млрд залишаться у розпорядженні FDIC, федеральна установа також отримала права на приріст капіталу First Citizens на суму до $500 млн. FDIC заявила, що крах SVB може коштувати її Фонду страхування вкладів, який оплачують банки-учасники, близько $20 млрд.
  • «Це була чудова угода в партнерстві з FDIC, яка повинна вселити довіру в банківську систему», — заявив у своїй заяві головний виконавчий директор First Citizens Френк Холдінг-молодший.
  • Кредитор заявив, що схвалить депозити на суму $56 млрд, а 17 старих філій Silicon Valley Bank почнуть роботу як підрозділи First Citizens. Негайних змін в облікових записах клієнтів не буде.

Контекст

Silicon Valley Bank раптово став найбільшим банкрутом США, розорившись менш ніж за 48 годин після того, як намітив план зміцнення капіталу. Банк зазнав величезних збитків від продажу своїх цінних паперів на тлі зростання відсоткових ставок, що стурбувало інвесторів та вкладників, які швидко почали забирати свої гроші. Лише 9 березня інвестори та вкладники намагалися вивести близько $42 млрд.

Регулюючі органи прагнули укласти угоду для банку чи його частин, щоб покрити незастраховані депозити його нових клієнтів, але попередня спроба аукціону пройшла без покупця.

Потім FDIC розширила процес торгів, отримавши «суттєвий інтерес» від кількох потенційних покупців. Щоб спростити процес та розширити коло учасників торгів, FDIC дозволила сторонам подавати окремі пропозиції для дочірньої компанії Silicon Valley Private Bank та Silicon Valley Bridge Bank NA – фірми, створеної FDIC.

Влада США вжила надзвичайних заходів, щоб зміцнити довіру до фінансової системи після краху банку, ввівши нову страховку для банків, яка, за словами представників Федеральної резервної системи, була досить великою, щоб захистити депозити всієї країни.

За словами джерел, First Citizens раніше подавала заявку на придбання SVB відразу після його краху.

First Citizens має досвід купівлі непрацюючих конкурентів. З 2009 року він придбав понад 20 банків, яким допомагає FDIC, уклавши низку угод після фінансової кризи. First Citizens також завершила угоду щодо придбання CIT Group Inc. торік на суму понад $2 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні