Категорія
Новини
Дата

Apple оскаржує антимонопольний штраф ЄС у розмірі €1,8 млрд за обмеження Spotify

1 хв читання

Компанія Apple Inc. оскаржує в суді штраф у розмірі €1,8 млрд, накладений Європейським Союзом за перешкоджання чесній конкуренції у сфері музичних стрімінгових сервісів, пише Bloomberg. Причиною штрафу стала давня суперечка зі Spotify.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Виробник iPhone подав позов до Генерального суду ЄС у Люксембурзі, щоб скасувати березневе рішення ЄС, повідомили джерела, знайомі із ситуацією.
  • Заходи ЄС проти Apple також включали розпорядження припинити забороняти додаткам інформувати користувачів про більш дешеві пропозиції за межами App Store.
  • Apple відмовилася від коментарів і послалася на попередню публікацію в блозі, в якій говорилося, що регулюючі органи ЄС не змогли виявити достовірних доказів заподіяння шкоди споживачам.

Контекст

Єврокомісія проводила розслідування щодо Apple після подання скарги з боку Spotify у 2019 році.

Apple ніколи раніше не була оштрафована Брюсселем за порушення антимонопольного законодавства, але в 2020 році її оштрафували у Франції на €1,1 млрд за ймовірну антиконкурентну поведінку. Після апеляції штраф було знижено до €372 млн.

Брюссель офіційно почав проти Apple антиконкурентне розслідування в 2021 році. Минулого року комісія звузила рамки розслідування та зняла звинувачення щодо примусу розробників до використання власної системи платежів у додатках.

Apple оголосила про зміни у своєму мобільному програмному забезпеченні iOS, App Store та браузері Safari, намагаючись заспокоїти Брюссель. Але Spotify тоді заявила, що дотримання вимог Apple було «повним та тотальним фарсом».

У березні Єврокомісія оштрафувала Apple на понад €1,8 млрд за зловживання домінуючим становищем на ринку музичних стрімінгових сервісів для iPhone та iPad.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні