Категорія
Новини
Дата

ЄС оштрафував Apple на €1,8 млрд після скарги Spotify

Єврокомісія оштрафувала американського техногіганта Apple на понад €1,8 млрд за зловживання домінуючим становищем на ринку музичних стрімінгових сервісів для iPhone та iPad. Про це йдеться у пресрелізі виконавчого органу ЄС.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія Apple оштрафована за зловживання домінуючим становищем на ринку при поширенні програм для потокового відтворення музики серед користувачів iPhone та iPad через свій магазин App Store.
  • Apple майже 10 років не дозволяла розробникам сторонніх додатків інформувати користувачів про дешевші сервіси підписки на музику за межами App Store, йдеться в повідомленні. Єврокомісія назвала це порушенням антимонопольного законодавства ЄС.
ЄС оштрафував Apple на €1,8 млрд після скарги Spotify /Фото 1

Інфографіка: пресслужба Єврокомісії

Контекст

Єврокомісія проводила розслідування щодо Apple після подання скарги з боку Spotify у 2019 році.

У лютому цього року видання Financial Times повідомляло, що регулятор оштрафує Apple приблизно на €500 млн.

Це одне з найзначніших фінансових покарань, що накладаються ЄС на великі технологічні компанії. У суді заперечується серія штрафів проти Google, накладених за кілька років на суму близько €8 млрд.

Apple ніколи раніше не була оштрафована Брюсселем за порушення антимонопольного законодавства, але в 2020 році її оштрафували у Франції на €1,1 млрд за ймовірну антиконкурентну поведінку. Після апеляції штраф було знижено до €372 млн.

Брюссель офіційно почав проти Apple антиконкурентне розслідування в 2021 році. Минулого року комісія звузила рамки розслідування та зняла звинувачення щодо примусу розробників до використання власної системи платежів у додатках.

Минулого місяця Apple оголосила про зміни у своєму мобільному програмному забезпеченні iOS, App Store та браузері Safari, намагаючись заспокоїти Брюссель. Але Spotify тоді заявив, що дотримання вимог Apple було «повним та тотальним фарсом».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні